Tgrt Haber
13 Kasım 2019 17:25

Mozaik pasta tarifi ve Mozaik pasta yapımı, Mozaik pasta nasıl yapılır, Kolay Mozaik pasta yapılışı

Yapımıyla oldukça kolay, görüntüsüyle gözlere ve tadıyla da damaklara hitap eden bu tatlıyı hepimiz çocukluğumuzdan beri severek yemişizdir. Mozaik pasta genellikle tarifi çok değişmeyen bir pastadır. Yıllar içinde; kek ve kurabiyeler, içlerine farklı şeylerin dahil edilmesiyle değişik tatlara kavuşmuştur fakat mozaik pasta tarifi çok değişiklik yapılmasına gerek duyulan bir pasta olmamıştır. Sadece içine ilave olarak kuru yemişler bu pastaya fazlaca yakışmaktadır. Ceviz, antep fıstığı gibi yemişleri pastanıza içine dahil edebilirsiniz.

Mozaik pasta tarifi ve Mozaik pasta yapımı, Mozaik pasta nasıl yapılır, Kolay Mozaik pasta yapılışı
Mozaik pasta tarifi ve Mozaik pasta yapımı, Mozaik pasta nasıl yapılır, Kolay Mozaik pasta yapılışı,

Yapımıyla oldukça kolay, görüntüsüyle gözlere ve tadıyla da damaklara hitap eden bu tatlıyı hepimiz çocukluğumuzdan beri severek yemişizdir. Mozaik pasta genellikle tarifi çok değişmeyen bir pastadır. Yıllar içinde; kek ve kurabiyeler, içlerine farklı şeylerin dahil edilmesiyle değişik tatlara kavuşmuştur fakat mozaik pasta tarifi çok değişiklik yapılmasına gerek duyulan bir pasta olmamıştır. Sadece içine ilave olarak kuru yemişler bu pastaya fazlaca yakışmaktadır. Ceviz, antep fıstığı gibi yemişleri pastanıza içine dahil edebilirsiniz.

Bunların yanında mozaik pasta çiğ olarak yapılan bir pasta olduğundan bazılarımız içinde yumurta kullanmak istemeyiz. Yumurtanın pişmeyeceğini düşünerek, pastayı yemek bizi rahatsız eder. Bu bakımdan sizlerle paylaşacağımız tarifin yumurtasız olmasına dikkat ettik.

Mozaik pastanızın bir kısmını tükettikten sonra kalanı yine buzlukta saklamalısınız. İyice donmamış pasta henüz hazır değil demektir.

Ayrıca mozaik pastanızın çikolatasının sizin için yeterli olmadığını düşünüyorsanız, benmari usulü erittiğiniz çikolatayı pastanızın çikolatasına dahil edebilirsiniz. Ayrıca damla çikolata, fındık, fıstık da eklenebilir.
Püf noktaları paylaştığımıza göre, kolay mı kolay, lezzetli mi lezzetli, az malzemeli, yumurtasız mozaik pasta tarifimize geçebiliriz.

Yumurtasız, kolay, az malzemeli, en lezzetli mozaik pasta tarifi

Malzemeler


•    2 paket pötibör bisküvi
•    4 yemek kaşığı tereyağı
•    5 yemek kaşığı toz şeker
•    1 su bardağı süt
•    3 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

1.    Bisküvileri iri iri olacak şekilde kırın.
2.    Bir tencereye, tereyağı alın ve yanmadan erimesini sağlayarak üzerine kakaoyu edip hızlı hızlı karıştırıp bütünleşmesini sağlayın.
3.    Bütünleşen bu karışımı ocaktan alın ve üzerine toz şekeri ve sütü ilave ederek karıştırıp yeniden tencereyi ocağa alın. Şeker erimiş olacağından karışımın kıvamı biraz koyu bir kıvam haline gelene kadar ısıtın.
4.    Isıttığınız sosu ocağın üzerinden alın ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Sosunuz ılındıktan hatta biraz soğuduktan sonra bisküvileri üzerine atın ve bisküvileri daha fazla ezmeden güzelce karıştırın.
5.    Masanın üzerine büyükçe streç film yayıp mozaik pastayı buraya dökün. Pastaya silindir şekline gelmesi için şekil verin ve streçle kapatın.
6.    Pastayı buzluğa tın ve en az 2 saat en fazla bir gece donması için izin verin.
7.    Servis etmeden önce çıkartın ve 5 dakika oda sıcaklığında kalmasını sağlayın. Ardından hindistan cevizi veya çikolata sos dökerek servis yapabilirsiniz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...