Tgrt Haber
30 Haziran 2020 19:24

Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır? En güzel patlıcanlı börek tarifi ve yapımı

Kızartması ile meşhur Türk mutfağının olmazsa olmazlarından patlıcan böreği ile de oldukça ilgi görmektedir. Farklı tadı ve lezzeti ile yiyenlerin övgülerine mazhar olacak patlıcan böreği tarifini sizler için araştırdık. Hem kolay yapımı ile hem de lezzeti ile misafir sofralarımızın vazgeçilmez tariflerinden olmaya aday bir tarif hazırladık.

Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır? En güzel patlıcanlı börek tarifi ve yapımı
Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır? En güzel patlıcanlı börek tarifi ve yapımı

Kızartması ile meşhur Türk mutfağının olmazsa olmazlarından patlıcan böreği ile de oldukça ilgi görmektedir. Farklı tadı ve lezzeti ile yiyenlerin övgülerine mazhar olacak patlıcan böreği tarifini sizler için araştırdık.  Hem kolay yapımı ile hem de lezzeti ile misafir sofralarımızın vazgeçilmez tariflerinden olmaya aday bir tarif hazırladık.

Doyurucu olması ile özellikle böreğin misafir sofraları için önemini bilmekteyiz. Bu yüzden sizler için farklı lezzetli tadı ile misafir sofralarınızın en beğenilen patlıcanlı börek tarifi ile geldik. Hazır incecik yufka ile hazırlayabileceğiniz ve istediğiniz sos ile sonlandırabileceğiniz, dilerseniz yoğurt ile servis yapabileceğiniz bu harika tadı mutlaka denemelisiniz.

 Patlıcanlı börek tarifi

 Malzemeler

  • 3 adet

 İç harcı için

  • 2 orta boy soğan
  • 5-6 adet yeşil biber veya sivri biber
  • 2 orta boy veya 1 büyük boy bostan patlıcanı Dilediğiniz herhangi bir patlıcan çeşidi ile de olabilir
  • 1 büyük boy domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı pul biber
  • Tuz

 Yufkalara sürmek için

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım bardağı sıvı yağ

 Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Hazırlanışı

  • İç harcı için olan malzemeleri hazırlamakta başlayalım.  2 adet orta boy soğanı küp küp doğrayıp, yarım çay bardağı zeytinyağı döktüğümüz bir tavada güzelce soteleyin. Üzerine küp küp doğradığınız 1 adet büyük boy patlıcanı ilave edin ve 5-6 adet sivri biberleri doğrayın. Bunları iyice soteledikten sonra üzerine 1 adet büyük boy kabukları soyulmuş domatesi küp küp doğrayarak ilave edin. Domatesi bir miktar pişirdikten sonra üzerine bir çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biberi ve tuzu ekleyerek karıştırıp altını kapatın. Bu harcı soğumaya bırakın.
  • Bir kâsenin içine yufkalara sürmek için bir çay bardağı sütü ve yarım çay bardağı sıvıyağı alıp güzelce karıştırın.
  • 1 adet yufkayı tezgâhın üzerine alın ve burada açın. Hazırlayacağınız büyüklüğe göre yufkaları artı şeklinde keserek 4 ayrı üçgen elde edin. Bu üçgenleri hazırladığınız sostan sürün.  Ilınan iç harçtan bir miktar alarak üçgenin tam ortasına bırakın. Ardından üçgeni, geniş olacak şekilde sıkı olmayacak şekilde sarın.
  • Rulo yaptığınız her bir üçgeni fırın tepsisine alın ve bir bıçak ile tam üstünün ortasını 3 santim kadar boydan kesin. Bu şekilde iç harcı böreğin üstünden görebileceksiniz.
  • Yumurta sarısı sürdüğünüz böreklerinizi, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve pişen böreklerinizi sıcak servis yapın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...