Tgrt Haber
28 Aralık 2019 11:17

Saç boyası alırken nelere dikkat edilmeli saç boyası zararlımı

Kadınlar zaman zaman değişiklik yapmak ister. Bunu da ilk olarak saçlarında yaparlar. Kendilerini aynaya baktıklarında farklı ve güzel görmek her kadının isteğidir. Saçlarda değişiklik yapmak günümüzde hem maliyetli hem de uzun vakitler alan bir şeydir. Bu bakımdan kadınlar, kendi saçlarını evde kendileri boyamayı severler. Hazır saç boyalarıyla saçları boyarken dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için araştırdık.

Saç boyası alırken nelere dikkat edilmeli saç boyası zararlımı
Saç boyası alırken nelere dikkat edilmeli saç boyası zararlımı,

Kadınlar zaman zaman değişiklik yapmak ister. Bunu da ilk olarak saçlarında yaparlar. Kendilerini aynaya baktıklarında farklı ve güzel görmek her kadının isteğidir.  Saçlarda değişiklik yapmak günümüzde hem maliyetli hem de uzun vakitler alan bir şeydir. Bu bakımdan kadınlar, kendi saçlarını evde kendileri boyamayı severler. Hazır saç boyalarıyla saçları boyarken dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için araştırdık.

Saç boyası alırken dikkat edilmesi gerekenler

  • Saç boyası alırken yapılması gereken ilk şey, boyanızın içerik kısmını okumak olmalıdır. Eğer bildiğiniz bir alerjik reaksiyona neden olan cildinize zarar verecek bir madde varsa bunu erkenden fark edebilirsiniz.
  • Boya kutusunun içinden çıkan kullanma talimatına mutlaka uyulmalıdır.
  • Eldivensiz boyaya temas etmeyiniz.
  • Boyayı, saçınıza uyguladıktan sonra, kullanma talimatına uygun olarak boyayı saçınızda bekletin.
  • Saç boyasını kaşlarınıza kesinlikle sürmeyiniz. Hele ki kirpik diplerine asla sürmeyin.
  • Profesyonel birinin yardımı olmadan birkaç renk boyayı bir araya alarak karıştırıp uygulamayın.
  • Saçlarınızı sık sık boyamaktan sakının çünkü boyada bulunan bazı kimyasal maddeler saçınızın yıpranmasına ve seyrelip dökülmesine neden olur.
  • Saç boyası satın alırken kimyasal maddeler içerek boyalardan ziyade bitkisel olanları tercih etmeye çalışın. Bunların fiyatları diğerlerine göre 20-30 lira daha pahalıdır fakat içinde renk veren kimyasallar değil renk veren bitkiler bulunduğundan cildiniz için de saçınız için de çok daha yararlı olacaktır.
  • Bitkisel saç boyaları, bazı hanımlar tarafından, saç rengini değiştirmek değil de saça bakım yapmak amacıyla da kullanılmaktadır çünkü doğal saç boyaları kimyasallara göre çok daha küçük moleküllere sahip olduğundan, saç tellerinin tümüne erişim kolaylaşır ve bu nedenle tüm saç teline nüfus edebilir.
  • Eğer bitkisel boyalarla saç boyamak istiyorsanız, şunu da bilmelisiniz ki, bu boyalar saç telinin içine nüfus etmediğinde beyazları kimyasal boyalar kadar iyi kapatmaz.
  • Kullandığınız boyanın içeriğindeki herhangi bir kimyasala alerjinizin olup olmadığıan bakın. Eğer bilmiyorsanız kendinize bir alerji testi yaptırın.
  • Saçlarınızı boyadıktan sonra ilk 24 saat saçlarınızı yıkamamanızı tavsiye ederiz çünkü bu ilk 24 saat içinde boyamak rengin yarısının akmasına neden olmaktadır. Eğer boyayacaksanız, saç boyasının da içinde bulunan kalıcı bakım maskesini uygulayarak, boyayı saçınıza sabitleyin.
  • Eğer açıcı ile yapılan bir işlem ile saçınızı boyamayı istiyorsanız o zaman saçınızı boyadığınız son günden itibaren 2 hafta boyunca bu işi yapmayın. 2 hafta sonra tekrar boyamam işlemi yapabilirsiniz.
  • Saç boyasını hazırlarken, boyayı saçınıza hemen uygulayabilecek gibiyseniz, boyayı hazırlayın yoksa boya işlevini kaybedecektir.
  • Ten renginizi daha belirgin hale getirmek ve ön plana çıkartmak istiyorsanız, ten renginizden iki ton açığa veya iki ton koyuya boyayın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...