Tgrt Haber
04 Mart 2020 14:41

Sirkeli suyun faydaları nelerdir elma sirkesi içmenin sağlığa faydaları

Sirke; kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, A, B1, B2, B6, C, E vitaminleri, biyoflavonoidler, pektin gibi birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin bir içecektir. Ayrıca asetik asit içeriği nedeniyle tüketilen yiyeceklerdeki minerallerin, vücutta kolayca sindirilmesine yardımcı olur.

Sirkeli suyun faydaları nelerdir elma sirkesi içmenin sağlığa faydaları
Sirkeli suyun faydaları nelerdir elma sirkesi içmenin sağlığa faydaları,

Sirke; kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, A, B1, B2, B6, C, E vitaminleri, biyoflavonoidler, pektin gibi birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin bir içecektir. Ayrıca asetik asit içeriği nedeniyle tüketilen yiyeceklerdeki minerallerin, vücutta kolayca sindirilmesine yardımcı olur.

Elma sirkesi içmenin sağlığa faydaları

Krampları önler ve iyileşmesinde etkilidir

Birçoğumuz hayatımızda birçok defa kramplara maruz kalmışızdır. Bununla birlikte bu krampları sürekli olarak yaşayanlarımız vardır. Elma sirkesi, içeriğindeki zengin mineral nedeniyle özellikle bacaklarda meydana gelen krampların meydana gelme sıklığını ve kuvvetini azaltmaya yardımcı olur. Kramplardan kaynaklanan acının azalmasında da etkilidir. Özellikle kramplara maruz kaldığınız anda, bir su bardağı ılık suya 2 yemek kaşığı elma sirkesini ilave edin. Üzerine de bir miktar bal atarak karıştırarak için. İçtikten birkaç dakika sonra kramplarınızın azaldığını fark edebilirsiniz.

Kilo kaybına yardımcı olur

Yapılan araştırmalar, mevcut beslenme şekli içinde düzenli olarak tüketilen elma sirkesinin yağ yakımını tetiklediğini ve bir su bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı sirke eklenerek her sabah düzenli olarak bu karışımla güne başlandığında kilo kaybına yardımcı olduğu belirlenmiştir.

Öksürük ve soğuk algınlığından kaynaklı hastalıkların giderilmesinde etkilidir

Elma sirkesi; grip, nezle, soğuk algınlığı, öksürük, boğaz ağrısı dahil üst solunum yollarına doğal bir şifa nedenidir. Bir bardağa 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve içebileceğiniz kadar tatlandıracak ölçüde bal ilave ederek az su ilavesi ile karıştırıp için. Bunun yanı sıra aynı karışıma çok az su ekleyerek biraz da taze zencefil ilave ederek hamur kıvamına gelen karışımı tükettiğinizde çok daha fazla etki ettiğini görebilirsiniz. Özellikle burun tıkanıklığı ve öksürük için günde üç defa 1 tatlı kaşığı bu karışımdan tüketebilirsiniz.

Enfeksiyonlarla mücadelede etkindir

Elma sirkesi, içeriğindeki antiseptik özellikleri nedeniyle mantar veya bakteri gibi enfeksiyona neden olan şeylerle savaşır. Özellikle kulak iltihabı, vajinada meydana gelen mantar veya mesane enfeksiyonlarında oldukça başarılıdır. Semptomların azalarak kaybolmasını sağlamaya yarar. Enfeksiyonlar için; bir su bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyin ve karıştırıp gece yatmadan önce için.

Kan şekerinin düzenlenmesinde oldukça etkilidir

Vücudumuz, kanda bulunan şeker seviyelerinin normal kalması için insülin üretmektedir. Elma sirkesi ise içeriğindeki anti glisemik etkileri sayesinde, insülin hassasiyetini geliştirmeye yardımcı olur. Özellikle insülin direnci olan kişilerin, her öğünlerinde doktorlarına danışarak elma sirkesi tüketmeleri faydalıdır. Bunun için bir tatlı kaşığı elma sirkesini, bir su bardağı suya ekleyip için. Şeker seviyeleriniz normal dengeye oturana kadar devam edebilirsiniz.

Kanser hücrelerinin büyümesini önler

Yapılan araştırmalar göstermektedir ki sirke, içinde bulunduğu asetik asit nedeniyle yüksek tansiyon riskinin azaltılmasında ve tümörlerin büyüyerek yayılmasını önlemekte buna bağlı olarak da kanser riskinin azalmasında etkilidir. Bunun için bir su bardağı suya bir veya iki tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyerek her gün düzenli olarak doktorunuza danıştıktan sonra tüketiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...