Tgrt Haber
13 Ağustos 2023 16:22 - Güncelleme : 13 Ağustos 2023 16:39

Türkiye’nin sinir haritası belli oldu! İşte en öfkeli illerde İstanbul’un sıralaması…

Bir internet sitesi üzerinde 22 bin üye ile gerçekleştirilen test sonucunda Türkiye'nin sinir haritası açıklandı. Türkiye'de en sinirli iller sıralamasında Sivas, liste başında yerini aldı.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Türkiye’nin sinir haritası belli oldu! İşte en öfkeli illerde İstanbul’un sıralaması…
öfke kontrolü

Haberankara.com’dan aktarılan bilgiye göre; Öncelikle büyükşehirde yaşayan insanların diğer illerde yaşayan kişilere göre sinirli olması çok daha fazla rastlanan bir olay. Düşünecek olursak, büyükşehrin trafiği, nüfusunun kalabalık olması, bir yerden bir yere giderken yolda uzunca kaybedilen zaman derken bu durumlar haliyle küçük şehirde yaşayan kişilere kıyasla vatandaşların daha sinirli olmasına neden oluyor.

BİRİNCİ SIRADA SİVAS YER ALIYOR

Gelelim sonuca! Türkiye'nin en sinirli illeri sıralamasında ilk sırayı Sivas aldı. 15 sorudan oluşan test sonucunda ortaya çıkan sonuçlara göre Testi çözen her yüz Sivaslı'nın 64'ünün testte asabi yanıtlar verdiği görüldü. Sıralamada ilk sırayı Sivas alırken Sivas'ı yüzde 50 ile Aydın, yüzde 43 ile Çanakkale yüzde 30 ile Balıkesir, yüzde 29 ile İzmir takip ediyor. Tekirdağ'ı yüzde 60 ile Samsun, yüzde 56 ile Eskişehir, yüzde 53 ile Hatay, yüzde 52 ile Ankara takip etti. 

Türkiye’nin sinir haritası belli oldu! İşte en öfkeli illerde İstanbul’un sıralaması…

İSTANBUL 18.. SIRADA YER ALDI!

Testi çözen her yüz İstanbullu’dan 31'inin sorulara asabi yanıtlar verdiği görülürken Ankaralılar’ın ise yüzde 52'inin sinirli olduğu test sonucu ile ortaya çıkmış oldu. Test sonuçları doğrultusunda erkekler yüzde 3'lük farkla kadınlardan daha sinirli olduğu görüldü. Ayrıca testte göze çarpan bir diğer sonuç ise insanların yaşlandıkça sakinleştiği sonucuna varılmasını sağladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...