Tgrt Haber
22 Şubat 2022 23:01 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 23:43

Biden Rusya’ya yaptırımlarını 8 dakikada anlattı! Soru almadan salonu terk etti

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ı tanıma kararının ardından ABD Başkanı Biden ilk kez kameraların karşısına çıktı. Tüm dünyanın merakla beklediği açıklamada Biden, Rusya’ya yaptırım kararını duyurduktan sonra gazetecilerin sorularına cevap vermeden toplantı salonundan ayrıldı. Öte yandan Biden'ın basın açıklamasının yaklaşık 8 dakika sürmesi dikkatlerden kaçmadı.

Biden, Ukrayna'ya askeri sevkiyatların devam edeceğini duyurdu.
Biden, Ukrayna'ya askeri sevkiyatların devam edeceğini duyurdu.

Ukrayna ile Rusya arasındaki kriz ‘bağımsızlık’ kararı ile doruğa ulaştı. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ı tanıma kararının ardından ülkelerden sert tepki geldi. ABD telefon diplomasisi ile Ukrayna’nın her zaman yanında olduklarını belirtirken Beyaz Saray Rusya’ya yaptırım kararı alacaklarını duyurdu.

“KİMSE BİZİ APTAL YERİNE KOYMASIN”

Putin’in ‘bağımsızlık’ kararı sonrası kameraların karşısına ilk kez çıkan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’ya karşı alınan yaptırımları duyurdu. Biden, ABD’nin Ukrayna’ya savunma silahlarının sağlamaya devam edeceğini belirtirken “Putin bölgeyi ele geçirmek istiyor” dedi. “Kimse bizi aptal yerine koyamaz” ifadelerini kullanan Biden, iki rus şirketine yaptırım kararı aldıklarını açıkladı.

SORU ALMADAN GİTTİ

Tüm dünyanın meraklı gözlerle takip ettiği Biden’ın açıklaması 8 dakika sürdü. Putin’in aksine kısa bir açıklama yapan Biden cümlelerini tamamladıktan sonra soru almayarak toplantı salonunu terk etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...