Tgrt Haber
11 May 2022 18:31 - Güncelleme : 11 May 2022 18:37

Biden’dan enflasyon ve Fed mesajı: Kabul edilemez

ABD’de yıllık enflasyon rakamının piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş göstermesi sonrası ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu. Nisan ayında yıllık enflasyonun ılımlı seyretmesinin umutlandırıcı olduğunu söyleyen Biden, buna rağmen enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek olduğunu ifade etti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Biden’dan enflasyon ve Fed mesajı: Kabul edilemez

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre enflasyon 40 yıllık zirveden gerileyerek Nisan ayında yıllık yüzde 8,3 oldu. Mart ayında 40 yılın zirvesi olan yüzde 8,5’ten gerileyen enflasyon sonrası Biden yazılı açıklama yayımladı. Nisan ayı enflasyon verilerini değerlendiren Biden, enflasyonun ülke genelinde aileler için bir zorluk olduğunu vurguladı.

ENFLASYONLA MÜCADELEDE FED’İ İŞARET ETTİ

Enflasyonu düşürmenin en önemli ekonomik önceliği olduğunu yineleyen Biden, Nisan ayındaki verilerin ılımlı seyretmesinin umutlandırıcı olsa da kabul edilemez derecede yüksek olduğunu dile getirdi. Biden, ABD Merkez Bankası (Fed) enflasyonla mücadelede birinci rolüne işaret etti.

“MERKEZ BANKASINA ASLA MÜDAHALE EDİLMEYECEK”

Biden şu ifadeleri kullandı;

"Fed'in bağımsızlığına asla müdahale etmeyecek olsam da güçlü bir ekonomi ile iş gücü piyasası inşa ettiğimize inanıyorum ve Başkan Powell'ın geçen hafta bu güce yönelik bir numaralı tehdidin enflasyon olduğuna dair söylediklerine katılıyorum. Fed'in bunu göz önünde bulundurarak işini yapacağından eminim."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...