Tgrt Haber
23 Ekim 2021 10:51

ABD'den El Kaide'ye nokta operasyon: Elebaşı öldürüldü

ABD tarafından Suriye'ye düzenlenen hava harekatı sonucu El Kaide'ye üst düzey darbe vuruldu. Operasyonda örgütün elebaşlarından Abdülhamid el-Matar’ın öldürüldüğünü açıklandı.

ABD'den El Kaide'ye nokta operasyon: Elebaşı öldürüldü
abd,,operasyon,,el kaide,

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Suriye'nin Tel Abyad ilçesindeki Suluk kasabası yakınlara hava operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon sonucu El Kaide'nin elebaşları arasında yer alan Abdülhamid el-Matar öldürüldü.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusuna bağlı kuvvetlerin Suriye'nin kuzeybatısına düzenlediği hava harekatında el-Matar’ın öldürüldüğü belirtilip, MQ-9 tipi insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıdaki sivil kayıplara ilişkin herhangi bir bilginin olmadığı belirtildi.

"EL KAİDE SURİYE'Yİ ÜS OLARAK KULLANIYOR"

El Kaide'nin hâlâ ABD ve müttefikleri için tedhit oluşturduğu belirtilen açıklamada, "El Kaide, Suriye'yi yeniden inşa etmek, dış örgütlerle koordinasyon sağlamak ve dış operasyonları planlamak için güvenli bir sığınak olarak kullanıyor. El Kaide ayrıca Suriye'yi, Suriye, Irak ve ötesine ulaşan tehditler için bir üs olarak kullanıyor" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...