Tgrt Haber
14 Şubat 2019 10:28

ABD'den Libya'nın güneyine hava saldırısı

ABD, Libya merkezi hükümetiyle iş birliği halinde ülkenin güneyindeki El-Kaide hedeflerine hava saldırısı düzenledi.

ABD'den Libya'nın güneyine hava saldırısı
abd,,libya,,hava saldırısı,

Libya'nın uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat  Hükümeti (UMH), ABD'nin ülkenin güneyinde El-Kaide hedeflerini vurduğunu  açıkladı.

UMH Başkanlık Konseyi Sözcüsü Muhammed es-Sallak'ın yazılı  açıklamasına göre, ABD güçleri UMH ile iş birliği yaparak Libya'nın güneyindeki  Ubari kentinde El-Kaide hedeflerini bombaladı.

Sözcü Sallak, "UMH Başkanlık Konseyi ve ABD hükümetinin bu ortak  çalışması, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Libya Dışişleri Bakanı Muhammed  Sayala'nın geçen hafta DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyon toplantısındaki  görüşmelerini takip etmiştir." ifadelerini kullandı.

Saldırıya ilişkin başka detay paylaşılmadı.

ABD, Libya'da daha önce de DEAŞ ve El-Kaide hedeflerine yönelik hava  saldırıları düzenlemişti.

Muammer Kaddafi yönetiminin devrilmesinin 8. yıl dönümünü kutlamaya  hazırlanan Libya, silahlı grupların iktidar için mücadelesine sahne oluyor.

Birleşmiş Milletler himayesinde 2015'te varılan "Libya Siyasi  Anlaşması" uyarınca kurulan UMH Başkanlık Konseyi, uluslararası meşruiyete sahip  olmasına rağmen ülke genelinde otoritesini tesis etmekte zorlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...