Tgrt Haber
18 Temmuz 2021 13:18

Aç ayı iki kişiyi ormanda 10 gün esir aldı

Sibirya'nın Kamçatka bölgesinde aç ve inatçı bir ayı, iki kişiyi ormanlık alanda on gün boyunca esir aldı, ağaçlara tırmanarak kurtuldular.

Aç ayı iki kişiyi ormanda 10 gün esir aldı
sibirya,rusya,ayı

Anton ve Nina adında iki kişi Sibirya'nın Kamçatka bölgesinde bulunan bir kaplıcaya giderken arabaları çamura saplandı. İkili, bir gece kaza yapan araçta kaldılar ardından arabalarını kurtarmak için doğu Rusya'daki Banniye Sprşngs'teki turist üssüne doğru yürümeye başladılar. İkili, yol boyunca ayı tehlikesi olduğunu biliyorlardı ve bir anda arkalarından gelen bir ayı olduğunu fark ettiler.

Aç ayı iki kişiyi ormanda 10 gün esir aldıNina, ayıyı ilk başta fark etmediklerini ve neler yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

''Ayı arkamızdan yürüyordu o kadar sessizdi ki onu fark etmemiz biraz zaman aldı. İlk başta ayıyı korkuttuk ve geri döndü ama bir anda arkamızdan koşmaya başladı. Bir nehre doğru koşmaya başladık. Ayı bu esnada neredeyse Anton'u öldürüyordu, dikkatini dağıtmak için su şişemi fırlattım, bir ağaca tırmanmaya başladık.''

YİYECEKSİZ KALDILAR

Nina'nın anlattığına göre, ayı iki saat sonra ağacın dallarına saldırmaya başladı bu yüzden ayıya doğru sırt çantalarını da attılar. Fakat tek yiyecekleri de çantanın içinde olunca yiyeceksiz kaldılar.

Nina, yaşadıklarını anlatmaya şu sözlerle devam etti:

''Çantamızdaki bütün yiyecekleri yiyip iki gün boyunca başımızda bekledi. Nöbetleşerek uyumaya başladık. Ağaçta yiyecek ve su olmadan kalacak gücümüz olmadığını fark ettik. Ama ayı yanımızdan bir türlü ayrılmadı.''

Aç ayı iki kişiyi ormanda 10 gün esir aldıAşağıya inmek için ağacın dallarını koparıp ayıya atmaya başladılar, ayı nehre koşmaları için yeterince uzaklaşınca nehre doğru koşmaya başladılar. Nina o anları ''Nehirde neredeyse boğuluyordum, Antın beni çıkardı. Ayı ise nehirde bir süre akıntıya kapıldı'' diyerek anlattı.

AĞAÇTAN AĞACA GEÇEREK ARABALARINA ULAŞTILAR

Aç ayı onlara doğru yaklaşırken korkuya kapılan çift tekrar bir ağaca tırmanmak zorunda kaldılar. İki gün boyunca da o ağaçta kalmalarının ardından Nina ve Anton altı gün boyunca ağaçtan ağaca geçerek arabalarına ulaşmaya çalıştılar.

Anton, olaya ilişkin şunları söyledi: “Gerçekten uyumadık. Sadece sarıldık, çok soğuktu."

11 günün ardından bir gece arabada, on gün boyunca ağaçlarda saklanarak arabalarına ulaşmayı başardılar. Ayı ancak son gece vazgeçti ve bir başka yemek kaynağı aramak için gitti.

Aç ayı iki kişiyi ormanda 10 gün esir aldıNina, arabaya ulaştıklarında ağlamaya başladıklarını ve kurtuluşlarını ise şu sözlerle anlattı:

"Arabaya ulaşır ulaşmaz yaklaşan araçların seslerini duyduk. Arabaları görünce mutluluktan ağlamaya başladım."

Artur adlı bir kurtarma görevlisi, çifti tekrar araca ulaştıktan kısa bir süre sonra arabalarında bulduğunu söyledi.

Öte yandan geçen yıl Kamçatka'da insanlara yönelik dört ayı saldırısı kaydedildi ve iki kişi hayatını kaybetti. The Mirror'ın haberine göre bölgede, Rusya'daki en büyük yırtıcı hayvan nüfusu olan yaklaşık 23.000 yaban ayısı var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...