Tgrt Haber
25 May 2023 13:36 - Güncelleme : 25 May 2023 14:04

Alman basını son ankete dikkat çekti: Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu devirdi

Türkiye seçimde ikinci tura giderken dünya da nefesini tuttu. Seçime sayılı günler kala Alman n-tv televizyonu son anket sonuçlarına dikkat çekti.

Alman basını son ankete dikkat çekti: Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu devirdi
recep tayyip erdoğan,türkiye,seçim,cumhurbaşkanı,kemal kılıçdaroğlu,anket

Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için geri sayım sürerken dünya basını da yakın takipte. Alman medyasından n-tv televizyonu, Türkiye'deki seçimleri yakın markaja aldı, son anket sonuçlarını yayımladı. ''Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu devirdi'' başlığıyla okurlarının karşısına çıkan Alman kanal, son anket sonuçlarında ''Erdoğan ilk oylamada yüzde 49.52 oy aldı. Ancak, beklenenden önemli ölçüde daha iyi performans gösterdi'' yorumunda bulundu. 

Seçimlerin ilk turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi kıl payı kaçırdığını belirten kanal, ''Erdoğan yüzde 4,5 gibi iyi bir farkla ikinci turda favori'' ifadelerini kullandı. Haberde, ''İkinci turdan bir hafta önce yapılan bir anket, onu 52 ile önde gösteriyor'' derken Erdoğan'ın önde olduğunun altını çizdi.

Alman basını son ankete dikkat çekti: Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu devirdi

''PARLAMENTO KILIÇDAROĞLU'NU ENGELLEYEBİLİR''

Meclis dağılımına da dikkat çeken Alman kalan internet sitesinde yer alan haberde şu değerlendirmede bulundu:

''Erdoğan, partisi AK Parti ile parlamentoda çoğunluğu sağlamayı başardı. Bu, analistlerin ikinci tur seçimlerde kendisi için bir avantaj olarak gördüğü bir faktör. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması halinde, parlamento onun kararlarının çoğunu engelleyebilir.''

Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur öncesi seçim kampanyasını da değerlendiren n-tv ''İkinci tur seçiminden önce Kılıçdaroğlu, popülist sloganlar da dahil olmak üzere yoğun bir şekilde oy kampanyasına devam etti'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: n-tv
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...