Tgrt Haber
11 Ocak 2014 13:28

Ariel Şaron öldü

8 yıldır komada bulunan İsrail Eski Başbakanı Ariel Şaron hayatını kaybetti.

Ariel Şaron öldü
israil, ariel şaron ödü, şaron öldü, ariel şaron hayatını kaybetti, ariel şaron yaşamını yitirdi,

İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron sekiz yıldır komada bulunduğu hastanede hayatını kaybetti. İsrail radyosu, eski başbakan Şaron'un tedavi gördüğü Ber Shava'daki Tel Hashomer Hastanesi'nde 85 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. Şaron'un son dakikalarında yanında aile üyelerinin bulunduğu belirtildi.  Şaron'un ölümü ardından ilk açıklamayı yapan  İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, "Arik (Şaron), milletini seven cesur bir liderdi" dedi. Cumhurbaşkanı Peres açıklamasının devamında şunları kaydetti:
“Sevgili arkadaşım Şaron son savaşını bugün kaybetti. Ülkesini ve milletini seven, milletinin de onu sevdiği cesur bir askerdi. O İsrail’in koruyucularından ve önemli mimarlarından biri oldu. Hiçbir korku tanımıyordu ve kesinlikle vizyon korkusu da olmadı. Zor kararlar almayı ve onları yerine getirmeyi bilirdi. Hepimiz onu sevdik, yokluğu çok fazla hissedilecek. Huzur içinde yatsın. Ailesine taziyelerimi gönderiyorum." Sağlık durumun kötüleşmesi üzerine yaklaşık bir ay önce Tel Aviv’deki Tel Hashomer Hastanesi’nde ameliyat edilmesinin ardından yoğun bakım ünitesine alınan Şaron'da böbrek yetmezliği tespit edilmişti. Bundan dolayı son haftalarda sağlık durumu daha da kötüye gitmişti. Şaron, 4 Ocak 2006’da geçirdiği beyin kanamasının ardından komaya girmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...