Tgrt Haber
11 Ağustos 2022 11:53 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 12:05

Avrupa’da kriz artıyor! İngiliz aileler öğünlerinden vazgeçiyor

Avrupa’yı etkisi altına alan enerji ve gıda krizi giderek tırmanıyor. Devletler tasarruf tedbirleri alırken bireyler de öğün atlama gibi kişisel önlemler almak zorunda kalıyor. Daha önce sosyal yardım kuyruklarının oluştuğu İngiltere’de beslenmekte zorlanan ailelerin sayısında artış yaşanıyor. 

Avrupa’da kriz artıyor! İngiliz aileler öğünlerinden vazgeçiyor
gıda krizi,enerji krizi

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş ve uygulanan yaptırımlar tüm dünyada enerji ve gıda krizine yol açtı. Her geçen gün kriz derinleşirken birçok Avrupa ülkesi enerji krizinde tasarruf planlarını şimdiden devreye soktu. Fransa, İspanya ve Almanya, dikkat çeken katı kurallar koyarak kışı atlatma planları yapıyor. Öte yandan ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar ise öğün atlama, klima kullanmama, daha az tüketme gibi kişisel önlemler alıyor. Özellikle İngiliz basınına yansıyan haberler yaşanan ekonomik krizin boyutunu yansıtıyor. Daha önce sosyal yardım kuyruklarının uzadığı İngiltere’de BBC'nin haberine göre ülkedeki pahalılık, yetersiz beslenmeyi de beraberinde getirdi. Ülkede evsizliği azaltmak için çalışan yardım kuruluşu Centrepoint'in araştırma sonuçları, giderek fakirleşen ailelerin dramını gözler önüne serdi.

YETERSİZ BESLENME BAŞ GÖSTERDİ

Ülkede hayat pahalılığı nedeniyle birçok aile ya öğün atlıyor ya da diğer aile bireyleri için aç kalıyor. Centrepoint'in araştırmasına katılan 16-25 yaş arası 2 bin kişiden 177'si, sık sık başka birini beslemek için kendilerinin yemeksiz kaldığını dile getirdi. Katılımcılardan 265'i ise, son 12 ayda sık sık yatağa aç girdiğini, 207'si sık sık yemek yardımlarına mecbur kaldığını belirtti. 333 kişi ise yiyecek için aile ya da arkadaşlarına muhtaç olduğunu söyledi.

BBC Radyosu'na konuşan Derby'de yaşayan Tasha isimli kadının anlattıkları, yaşanan geçim sıkıntısını da ortaya çıkardı. Eşiyle tam zamanlı işlerde çalışmalarına rağmen iki yaşındaki kızlarına bakmakta zorlandıklarını söyleyen Tasha, "İngiltere'de gıda fiyatları 40 yıldır görülmemiş hızla artmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. Geçinmek oldukça zorlandıklarını söyleyen Tasha, kızı yemek yiyebilsin diye kimi zaman kendisinin yemek yemediğini söyledi.

GECE UYANIP AĞLIYORUM

Röportaj veren bir diğer İngiliz vatandaşı, West Yorkshire'da yaşayan 22 yaşındaki Zahraa ise üç gün boyunca hiçbir şey yemediğini söyledi. Zahraa, "Hâlâ iki gece boyunca, gecenin ortasında uyanıp yatakta ağladığımı unutamıyorum" dedi.  Londra'da yaşayan Jayde ise, "Eğer çocuklarım olmasaydı muhtemelen aç kalmaya devam ederdim, doğalgaz ya da elektriğim olmadan yaşardım" sözleriyle yaşanan pahalılığı gözler önüne serdi.

 

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...