Tgrt Haber
02 Mart 2015 03:54

Avrupa’nın en yüksek binasının inşası başladı!

Sankt Petersburg’da birkaç rekora birden aday olan binanın temeli atıldı. Finlandiya Körfezi kıyısında inşa edilen Rus doğalgaz devi Gazprom’un merkez ofisi Lakhta Center, Avrupa’nın en yüksek binası olacak.

Avrupa’nın en yüksek binasının inşası başladı!
en yüksek bine, gökdelenler, Sankt Petersburg

Lakhta Center’in temeli bile tek başına sanat eseri: Her biri 82 metreye varan 264 kazıktan oluşuyor. Her kazığın içinde, toprak numunelerinin alınması ve ultrasonik testler için kanal bulunuyor.
Rusya ve St. Petersburg arasında yeni model çift katlı trenler hizmete giriyor.

Genel olarak başvurulan karmaşık teknik çözüm sayısına göre Lakhta Center gökdeleni bir uzay aracı ile karşılaştırılabilir.
Temel inşaatının başladığı andan itibaren bina, her gün bir metre yükselecek ve tam 462 metre yükseklikte olacak. Bu, Lakhta Center kulesinin, Avrupa’nın en yüksek binası olacağı anlamına geliyor.
Söz konusu aşama, rüzgar ve titreşime karşı mücadeleyi, aydınlatma sorununun çözümünü, asansör sisteminin oluşturulmasını ve küresel ölçekteki yeni bir Rus mimari eserinin oluşturulması sürecinde son dokunuş olacak ışık dekorasyonunu içeren heyecan verici bir maceranın sadece ilk bölümü.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...