Tgrt Haber
15 Kasım 2021 12:25

Irak'tan Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizi kararı!

Belarus-Polonya sınırında mahsur kalan Iraklı göçmenler ilk uçuşta ülkelerine dönebilecek.

Irak'tan Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizi kararı!
Belarus-Polonya,Göçmen,Iraklı göçmen

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed el-Sahaf, televizyonda yaptığı açıklamada, Belarus-Polonya sınırındaki gönüllü olarak eve dönmek isteyen Iraklı göçmenler için ilk uçuşunu gerçekleştireceklerini açıkladı. Bu karar, Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının, geçen yıl Belarus'a uygulanan yaptırımları uzatmak için Pazartesi günü bir araya gelmesinin arından verilmesi dikkat çekti. 

Irak'tan Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizi kararı!

İNSANLAR SİLAH OLARAK KULLANILMAMALI 

AB'nin doğu sınırında krizin başlamasından bu yana Brüksel ile Minsk arasında ilk üst düzey temas Pazar günü gerçekleşti. Belarus, AB bloğuna zarar vermek için göçmen akınını kasıtlı olarak düzenlemekle suçlanıyor.  AB'nin diplomatik şefi Josep Borrell, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makei ile görüştü. Ardından sınırdaki insani durumu "güvencesiz" olarak nitelendirdi. Twitter'da "İnsanların yaşamları korunmalı ve insani yardım kuruluşlarının erişimine izin verilmeli" dedi. "Mevcut durum kabul edilemez ve durdurulmalı. İnsanlar silah olarak kullanılmamalı."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...