Tgrt Haber
20 Kasım 2021 14:29

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'dan bomba ‘göçmen’ itirafı!

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, bomba itiraflarda bulundu. Lukaşenko, güvenlik kuvvetlerinin göçmenlerin Polonya'ya geçmesine yardım etmiş olabileceğini söyledi. Polonya, Belarus güvenlik güçlerinin mültecileri araçlarla kendi sınırına taşıyıp bıraktığını iddia etmişti.

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'dan bomba ‘göçmen’ itirafı!
Polonya,Beleraus,Göçmen krizi

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Minsk'teki başkanlık sarayında BBC'ye verdiği röportajda Polonya’nın iddialarına ilişkin "Bence bu kesinlikle mümkün. Biz Slav'ız. Bizim yüreğimiz var. Güvenlik güçlerimiz göçmenlerin Almanya'ya gittiğini biliyor. Belki birileri onlara yardım etmiştir" dedi.  Lukaşenko, bunun üzerine inceleme yaptırmayacağının altını çizerken binlerce göçmeni davet ederek sınır krizini provoke ettiği yönündeki iddiaları ise yalanladı.

GÖÇMENLERİ BEN DAVET ETMEDİM

Göçmenlerin gelmeye devam etmesi durumunda onları durdurmayacağını belirten Lukaşenko, “Çünkü onlar benim ülkeme gelmiyorlar, sizin ülkelerinize gidiyorlar" dedi. Lukaşenko, "Fakat onları buraya ben davet etmedim. Onların Belarus üzerinden gitmelerini istemiyorum" ifadelerini kullandı.

SOĞUK KIŞ ŞARTLARINDA BEKLİYORLAR

Çoğunluğu Orta Doğu'dan binlerce göçmen, Belarus'tan Polonya'ya geçmek için soğuk kış şartlarında bekliyor. Polonya sınır muhafızları dün sınırdan geçmek isteyen ve polise taş atan göçmenlere, tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla karşılık vermişti. Belarus lideri AB'nin istikrarını bozmak için Polonya, Litvanya ve Letonya sınırında kriz çıkarmakla itham ediliyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...