Tgrt Haber
04 Nisan 2022 18:06 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 04:13

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım: Biden 'Putin savaş suçlusu' diyerek duyurdu

ABD Başkanı Joe Biden, tüm dünyayı dehşete düşüren Buça'daki katliam sonrası Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacaklarını duyurup, savaş suçlusu olarak nitelendirdiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yargılanmasını talep etti.

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım: Biden 'Putin savaş suçlusu' diyerek duyurdu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in yakınlarındaki Bucha'da cesetlerle dolu sokakların görüntüsü tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Rus saldırıları sonucu çok sayıda cesedin toplandığı Bucha'daki görüntülere ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacaklarını açıkladı.

Bucha'daki manzaranın savaş suçu olduğunu savunan Joe Biden, "Putin savaş suçlusudur. Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulayacağız" diyerek Putin hakkında savaş suçlarıyla ilgili dava açılması çağrısında bulundu.

'PUTİN SAVAŞ SUÇLARINDAN YARGILANSIN'

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "savaş suçları" nedeniyle yargılanması çağrısında bulunarak, Kiev bölgesindeki Buça kentinde sivillere ait cesetlerin bulunmasının ardından Rusya'ya yeni yaptırımlar getireceklerini bildirdi.

Biden, Delaware eyaletinden Washington'a dönüşte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Putin'i daha önce "savaş suçlusu" olarak nitelendirdiğini ve bu konuda haklı çıktığını belirten Biden, "Ukrayna'ya savaşmak için ihtiyaç duydukları silahları da vermemiz gerekiyor. Aynı zamanda (Putin için) bir savaş suçları yargılaması yapılması için tüm detayları toplamalıyız. Bu adam gaddar, Buça'da olanlar şoke edici." ifadesini kullandı.

'SOYKIRIM DEĞİL SAVAŞ SUÇU'

Bir gazetecinin, Buça'da yaşananların "soykırım" olduğunu düşünüp düşünmediğini sorması üzerine Biden, "Hayır, bunun savaş suçu olduğunu düşünüyorum." yanıtını verdi.

Putin'in yaptıklarının hesabını vermesi gerektiğinin altını çizen Biden, "Rusya'ya daha çok yaptırım uygulayacağız." dedi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan'da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

Kiev yakınlarındaki kurtarılan yerleşim alanlarında 410 sivilin cesedi bulunmuştu.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...