Tgrt Haber
22 May 2021 11:40

Biden: İsrail tanınmadıkça barış yok

ABD’den İsrail-Hamas arasında sağlanan ateşkese ilişkin peş peşe açıklamalar geldi. Ateşkes kararının sevindirici olduğunu söyleyen Biden “Bölge ülkeleri İsrail’in bağımsız Yahudi bir devlet olarak var olma hakkını tanıyana kadar barış olmayacak” dedi.

Biden: İsrail tanınmadıkça barış yok
joe biden,,ABD,,İsrail,,Hamas,,fislitin,,gazze,

ABD'den İsrail-Hamas arasında sağlanan ateşkese ilişkin art arda açıklamalar geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Filistin arasında sağlanan ateşkes ile ilgili konuştu. Biden, ateşkes kararının sevindirici olduğunu söyledi. Barışın sağlanmasının tek yolunun iki devletli çözüm olduğunu vurguladı.

NETANYAHU VERDİĞİ SÖZLERİ TUTAR

Biden açıklamasında ''Bölgede İsrail bağımsız bir devlet olarak tanınmadıkça barış olmayacak. Ateşkesin sürmesi için dua ediyorum. Netanyahu’dan bunun için söz aldım. Bana verdiği sözleri her zaman tutmuştur'' dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de, basın toplantısında İsrail ve Hamas arasında sağlanan ateşkese ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü Psaki ise "Hamas ve İsrail’den ateşkes konusunda kararlı olduklarına dair güvence aldık. Ve açıkçası, bu önümüzdeki günlerde son derece yakından izleyeceğimiz bir konu” dedi.

Psaki, ABD'nin İsrail'e sağladığı güvenlik yardımlarında değişiklik yapma planları olmadığını açıkladı. ABD'nin "sessiz ve yoğun" bir diplomasiyle çözüm odaklı çalıştığını sözlerine ekledi.

BIDEN MÜTTEFİKLERİNE MEYDAN OKUMAZ

Biden'ın İsrail'e gerekli tepkiyi göstermediği için eleştirildiği hatırlatılması üzerine Psaki, "Biden ve ekibi çözüm için en iyi yolun, müttefik ve ortaklarımıza meydan okuma değil yakın koordinasyon içinde olmak olduğunu biliyor. Doğru zaman geldiğinde gerginliğin azaltılması çağrısında bulunduk" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...