Tgrt Haber
20 May 2022 20:15 - Güncelleme : 20 May 2022 20:35

ABD Başkanı Joe Biden'a anket şoku! Gözden düşüyor: Destek en düşük seviyede

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinde yapılan bir ankette seçmen desteğinde en düşük seviyeyi gördü. Katılımcıların sadece yüzde 39’u Biden’ın performansı beğendiğini belirtti. 

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
ABD Başkanı Joe Biden'a anket şoku! Gözden düşüyor: Destek en düşük seviyede
ABD,Joe Biden,Anket,Ekonomi

Yaptığı açıklamalar ve garip hareketleriyle dünya gündeminden düşmeyen ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinde yapılan anketle sarsıldı. Son dönemde eleştirilerin hedefinde olan Joe Biden, vatandaşlarının gözünden düşmeye başladı.

Associated Press-NORC Halka İlişkiler Merkezi tarafından ülke genelinde yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 39’u Biden’ın başkanlık performansını beğendiğini aktardı.

10 KİŞİDEN 2’Sİ EKONOMİYİ İYİ BULDU

Ankete göre, her 10 katılımcıdan sadece 2'si ekonominin iyi olduğunu ve ülkenin doğru yöne gittiğini kaydederken, bir ay önceki benzer ankette 10 kişiden 3'nün aynı yönde görüş belirttiğine dikkat çekildi.

DEMOKRATLARIN DESTEĞİ YÜZDE 73’E GERİLEDİ

Kasımda yapılacak ara seçimlere hazırlanan ülkede, Demokratlar arasında Biden'a desteğin yüzde 73'e gerilediğine işaret edilen ankette, geçen yıl aynı dönemde kendi partisi içinde Biden'a desteğin yüzde 82'lerde olduğu hatırlatıldı.

“POLİTİKALARI EKONOMİYE ZARAR VERİYOR”

Cumhuriyetçi parti içinde ise her 10 kişiden sadece 1'nin Biden'ın ekonomiyi ele alışını onayladığı ve bu oranın son aylarda değişmediği ifade edildi. Ankete katılan ABD'lilerin sadece yüzde 18'i Biden'ın politikalarının "ekonomiye yardım ettiğini" düşünürken, yüzde 52'si "zarar verdiğini", yüzde 30'u "bir fark oluşturmadığını" belirtti.

Ülke genelinde 12-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete 1172 yetişkin katıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...