Tgrt Haber
28 Ocak 2022 21:28

Biden’ın ziyaretinden saatler önce köprü çöktü

ABD Başkanı Joe Biden’ın altyapı incelemesi için ziyaret edeceği Pensilvanya eyaletinin ikinci büyük kenti Pittsburgh'da köprü çöktü. Biden'ın ziyaretinden saatler önce gelen köprü çöküşünde 10 kişi yaralandı.

Biden’ın ziyaretinden saatler önce köprü çöktü
Biden,abd,köprü

ABD Başkanı Joe Biden altyapıyla ilgili konuları ele almak üzere Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh kentinde bir köprü çöktü.  Biden’ın ziyaretinden birkaç saat önce çöken köprü nedeniyle 10 kişi yaralanırken herhangi bir can kaybının olmadığı ifade edildi. 

ÇÖKEN KÖPRÜDE 4 ARAÇ VARDI

Pittsburgh İtfaiye Şefi Darryl Jones ise, yaralılardan 3’ünün hastaneye sevk edildiğini ve yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını aktardı. Jones, çökme meydana geldiği sırada 1’i otobüs toplam 4 aracın köprünün üzerinde bulunduğunu ifade etti.

DOĞAL GAZ KOKU ÜZERİNE KESİLDİ

Polis tarafında yapılan açıklamada ise, köprünün çöktüğü bölgede güçlü bir doğal gaz kokusu olduğu bildirilerek, bölgedeki hatta verilen gazın kesildiği belirtildi. 

"HEPSİNİ DÜZELTECEĞİZ"

Biden yaptığı açıklamada, ABD genelinde kötü durumda bulunan 43 binden fazla köprüye atıfta bulunarak, "Hepsini düzelteceğiz. Şaka değil, bu devasa bir değişiklik olacak. Ülke çapında 43 bin tane köprü var ve parayı gönderiyoruz" dedi. Biden ayrıca, "Pittsburgh'a uzun zamandır geliyorum ve eski bir Pensilvanyalı olarak, Pittsburgh'da kelimenin tam anlamıyla dünyanın herhangi bir şehrinde olduğundan daha fazla köprü olduğunu bilmiyordum" ifadelerini kullandı. Biden, Pittsburgh'da çöken köprünün ABD’de altyapıyı yeniden inşa etmenin önemini hatırlattığını belirterek, ülke genelinde 45 bin köprünün kötü durumda olarak sınıflandırılmasının "kabul edilemez" olduğunu açıkladı.

Biden’ın ziyaretinden saatler önce köprü çöktü

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...