Tgrt Haber
20 Aralık 2016 23:02

Çarpıcı açıklama: FETÖ Makedonya için de tehdit

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Kara, "FETÖ herhangi bir etnik ve dini ayrım gözetmeksizin Makedonya'nın da güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiği bir vakıa." değerlendirmesinde bulundu.

Çarpıcı açıklama: FETÖ Makedonya için de tehdit
fetö, makedonya, tehdit,

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) herhangi bir etnik ve dini ayrım gözetmeksizin, Makedonya'nın da güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiğinin bir vakıa olduğunu söyledi.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen terörist saldırıyı lanetlediğini belirterek, Karlov'un ailesine ve Rusya halkına başsağlığı diledi.

"FETÖ yalnızca Türkiye'nin bekasını hedef almıyor"

Kara, FETÖ'nün yalnızca Türkiye'nin bekasını hedef almadığını belirterek, "Bu terör örgütünün er ya da geç diğer ülkelerin de güvenliğine halel getireceğini her vesilesiyle vurguluyorduk. Maalesef haklı çıktık." ifadesini kullandı.

Karlov'a yapılan saldırının yalnızca Rusya'yı değil, aynı zamanda Türkiye ile Rusya arasındaki dostane ilişkileri de hedef aldığının altını çizen Kara, "FETÖ herhangi bir etnik ve dini ayrım gözetmeksizin Makedonya'nın da güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiği bir vakıa." ifadesini kullandı.

Makedonya makamlarının, FETÖ ile iltisaklı kurum ve kuruluşların faaliyetlerinin engellenmesi yönünde aldıkları kararı bir an önce uygulamaya koymalarını beklediklerini belirten Kara, şu ifadeleri kullandı:

"Makedonya halkının tüm kesimlerine bu vesileyle seslenmek istiyorum. FETÖ'nün nelere yapabileceğini tüm dünya gördü. Bu terör örgütü Türkiye'de 250'den fazla kişiyi şehit etti. Şimdi de bir Rus büyükelçisini katletti. Çocuklarınızı bu teröristlerin nefret propagandasını yapan okullarına kaydederek, terörün finansmanına doğrudan katkı sağlamayın. FETÖ'nün, Makedonya'nın da çıkarlarına zarar vermesine müsaade etmeyin."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...