Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 22:45

Çekya’da aşı olana çekilişle iPhone 12 kazanma şansı

Çekya’da aşılama çalışmaları devam ederken Başbakan Andrej Babis aşı olacaklara çekilişle, iPhone 12 cep telefonu, spor ayakkabı ve oyun indirme platformu Steam’de kullanılacak indirim kuponu verileceğini açıkladı.

Çekya’da aşı olana çekilişle iPhone 12 kazanma şansı
çekya,aşı,iphone,hediye

10,5 milyon nüfusa sahip Çekya’da aşılama başladığından bu yana 8,8 milyon dozdan fazla koronavirüs aşısı uygulandı. Nüfusun 3’te 1’ine denk gelen yaklaşık 3,8 milyon kişi ise tamamen aşılandı. Aşılama çalışmalarına hızla devam etmek isteyen Çekya’da Covid-19’a karşı vatandaşların aşı yaptırmaları için çekilişle hediye dağıtılacak. 

HEDEF GENÇ NÜFUS

Çekya’da hedef aşılama için genç nüfusa çevrildi. Bu çerçevede 16-29 yaş arasında koronavirüsün delta varyantı görüldüğü ve hızla yayıldığını belirten Çekya Başbakanı Andrej Babis, başkent Prag’da yarın açılacak olan iki yeni aşılama merkezinde aşı olacaklara haftada bir kez çekiliş yapılacağını duyurdu. Yapılacak olan çekilişle, Apple marka iPhone 12 cep telefonu, spor ayakkabı ve oyun indirme platformu Steam’de kullanılacak indirim kuponu verilecek. 

AŞILAMADA SÜRE 21 GÜNE İNECEK

Babis, perşembe gününden itibaren yeni kayıt yaptıranlardan başlayarak, hükümetin Sağlık Riskleri Konseyi'nde Pfizer-BioNTech aşısı dozları arasındaki aralığı 21 güne indirmeyi teklif edecek. Sağlık Bakanı Adam Vojtech, Çekya’da artan mutasyon vakalarının dozlar arasındaki süreyi kısaltarak önlenebileceğini belirtmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...