Tgrt Haber
22 Kasım 2021 12:37

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısından Justin Bieber'a açık mektup: İptal et

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, şarkıcı Justin Bieber'a çağrıda bulunarak Suudi Arabistan'da konserini iptal etmesini istedi.

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısından Justin Bieber'a açık mektup: İptal et
cemal kaşıkçı,,hatice cengiz,,justin bieber,,konser,,suudi arabistan,

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber'a açık metup yazdı. Cengiz, Kanadalı şarkıcının Suudi Arabistan'daki konserini iptal etmesini istedi. Kaşıkçı'nın nişanlısı açık mektupta şu ifadelere yer verdi:

''Belki duymuşsunuzdur. Acımasız cinayet tüm dünyada manşetlere taşındı ve o günden beri ben dahil birçok insan hakları örgütü ve savunucusu adalet ve hesap sorulmasını istiyor.''

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısından Justin Bieber'a açık mektup: İptal etCemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz

Hatice Cengiz, Bieber'ın Suudi Arabistan'da vereceği konseri iptal etmesinin muhalif sesleri öldüren bir rejime güçlü bir mesaj göndereceğini de sözlerine ekledi:

"Suudi Arabistan'a hayranlarınız için gideceğinizin farkındayım ama her yaştan, kökenden ve dini inançtan yüzlerce Suudi MBS'nin (Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman) diktatörlüğüne karşı çıktığı için cezalandırılıyor ve hapishanede çürüyor.''

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısından Justin Bieber'a açık mektup: İptal et
Justin Bieber

Bieber'a "Adalet" ve "Özgürlük" adını verdiği iki albümünü hatırlatan ve Suudi Arabistan'ın her ikisine de ihtiyaç duyduğunu belirten Cengiz, Bieber'dan Kaşıkçı'nın katilleri için konser vermemesini istedi.

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısından Justin Bieber'a açık mektup: İptal etCemal Kaşıkçı

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a yönelik eleştirileriyle bilinen ve Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkmamış, daha sonra konsoloslukta öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...