Tgrt Haber
27 Nisan 2014 17:47

Çocuğunun katilini son anda ipten alan İranlı anne konuştu

Geçtiğimiz hafta dünyanın gündemine oturan Samereh Alinecad yaşadıklarını anlattı. Alinecad, "7 yıldır ceset gibiydim. Kalbimde intikamdan eser kalmadı’ dedi.

Çocuğunun katilini son anda ipten alan İranlı anne konuştu
çocuk katili,idam,anne,iranlı anne,konuşma,

İran’da geçtiğimiz hafta oğlunun katili Balal’ı darağacındayken affederek dünya gündemine oturan Samereh Alinecad, İngiliz Guardian gazetesine verdiği röportajda o anları dile getirdi. Samereh’in oğlu Hüseyin, bundan 7 sene önce bir sokak kavgasında arkadaşı Balal tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Bu Samereh’in ilk kaybettiği oğlu değildi. İranlı anne yıllar önce 11 yaşındaki oğlunu da trafik kazasına kurban vermişti. Her şeyini kaybettiğini hisseden Samereh, 7 yıl boyunca idam anını bekledi. Balal’ın cezalandırılmasını istiyordu.
İranlı anne oğlunun katilini son anda idamdan kurtardı
OĞLUNU RÜYASINDA GÖRDÜ
İdama 10 gün kala Samereh, oğlu Hüseyin’i rüyasında gördü. Hüseyin “O’nu affet” diyordu. Samereh’in öfkesi o kadar fazlaydı ki affetme düşüncesini zihninin arka köşelerine itti. Ancak Balal’ın idam günü yaklaştıkça, rüyasında Hüseyin’i daha çok görür olmuştu. “İntikam almamı istemiyordu ama ben Balal’ı affetmek için ikna olmuyordum” diyen Samereh, idama iki gün kala tekrar Hüseyin’i rüyasında görüyor. Ancak bu sefer Hüseyin ona tek kelime etmiyor.
AFFETMEK AKLINDA YOKMUŞ
Ve idam günü gelip çatıyor... Samereh idamdan bir önceki geceyi, “O gece sabaha kadar uyuyamadık. Son dakikaya kadar onu affetmek istemiyordum. İki gün önce kocamla konuştuğumda da bunu dile getirmiştim. Kocam da bana ‘Allah’a bırak ve neler olacağını gör’ dedi” sözleriyle anlatıyor. İdam günü geldiğinde kocasının, “Son söz sana ait. Ne istersen onu yapacağız” dediğini hatırlıyor. Son saniyeye kadar Samereh, oğlunun katilini affetmeyi aklına bile getirmiyor.
"SAKİNİM VE HUZURLUYUM"
İdam için gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra ‘kısas’ hakkı verilen Samereh ve eşi darağacındaki sandalyeyi çekmek üzere yerlerini alıyor. Bu sırada birazdan son nefesini vereceğini düşünen Balal, “Lütfen affet, annem ve babam için” diye fısıldıyor. Samereh ise “Oğlumun anne ve babasını düşünmeyen seni nasıl affedebilirim” diye karşılık veriyor. Ancak bir anda herkesi şaşırtarak Balal’a bir Tokat atıyor ve eşinden Balal’ın boynundaki ipi çıkarmasını istiyor. Samereh, Balal’a attığı tokatla yıllardır içinde sakladığı kinin uçup gitmesine izin veriyor. “Tokattan sonra tüm nefretim uçup gitti. 7 yıldır ceset gibiydim. Yıllar sonra kan, damarlarımda yeniden dolaşmaya başladı sanki. Şu an çok sakinim ve huzurluyum. Kalbimde intikamdan eser kalmadı” diyen Samereh, artık herkesin kendisine ‘anne’ diye seslendiğini anlatıyor. Balal’ın aslında saf bir genç olduğunu ve sinirine yenildiğini söyleyen Samereh gençlere sesleniyor: “Dışarı çıkarken ne olur yanınıza bıçak almayın. Bir insan öldüğünde onunla birlikte aileler de ölüyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...