Tgrt Haber
28 Ocak 2022 10:40

Dünyanın en büyük hazine soyguncuları yargı karşısında! Suçlular var hazine yok!

Dünyanın en paha biçilemez eserlerinden bazılarının çalındığı “Yeşil Kasa” müzesi soygununda 6 kişi yakalandı. Aynı ailenin üyesi olan şüpheliler, bugün yargı karşısına çıkıyor. Şüpheliler yargılansa da 1 kentilyon 749 katrilyon lira değerindeki eserlerin nerede olduğu halen bir sır.

Dünyanın en büyük hazine soyguncuları yargı karşısında! Suçlular var hazine yok!
Yeşil Kasa,Hazine,Soygun

2019 yılında Almanya’da  “Yeşil Kasa” müzesinden sergilenen dünyanın en değerli eserlerinin çalındığı  bir soygun meydana geldi. Dünyanın adeta şoke olduğu soygun olayında, iki maskeli hırsız 21 paha biçilmez elmas işlemeli eseri ele geçirip ortadan kayboldu. Alman polisinin titiz çalışmaları sonucunda,  aynı aile üyesi olan altı kişi yakalandı. Bugünden itibaren şüpheliler, Almanya yargısı önünde hesap verecek. Ancak çaldıkları iddia edilen tarihi eserlerin nerede olduğu halen gizemini koruyor. 

4.300 ELMASLA SÜSLÜ DEV HAZİNE 

Eyalet savcılığına göre, Yeşil Kasa'dan çalınan 4.300'den fazla elmasla süslenmiş hazineler en az 1 kentilyon 749 katrilyon (128 milyon dolar) değerinde. Ancak Dresden Devlet Sanat Koleksiyonu müdürü Marion Ackermann, bu eserlerin tarihi ve kültürel açıdan değerlerinin "hesaplanamaz" olduğunu söyledi. 

Dünyanın en büyük hazine soyguncuları yargı karşısında! Suçlular var hazine yok!

Çalınan eserlerin büyük çoğunluğu III. Frederick Augustus'un yönetimi sırasında yapıldı. Aralarında 15 büyük ve 100'den fazla küçük elmasla süslenmiş 1780'lerden kalma bir şapka tokasının yanı sıra 96 santimetre bir kılıç ve 800'den fazla elmas içeren bir kın veya kılıf içeriyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...