Tgrt Haber
07 Ağustos 2022 14:06 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 14:12

Dünyanın en güzel mumyası, milyonlar görmek için akın ediyor

İtalya'nın Sicilya kentinde, yaklaşık 100 yıl önce hayatını kaybeden iki yaşındaki Rosalia Lombardo'nun mumyalanmış bedeni halen canlılığını koruyor. Nerdeyse hiçbir bozulma yaşamayan küçük kız, dünyanın en güzel mumyası seçilirken milyonlarca kişi ziyarete geliyor.

Dünyanın en güzel mumyası, milyonlar görmek için akın ediyor
Mumya,Capuchin Yeraltı Mezarları

İtalya'nın Sicilya kentinde, yaklaşık 100 yıl önce ölen iki yaşındaki Rosalia Lombardo'nun mumyalanmış bedeni dünyanın 'en güzel' korunmuş insanı olduğu söyleniyor. Genç kızın 'dünyanın en güzel mumyası' olduğu bildirilirken milyonlarca turist ziyaret ediyor.  Yaklaşık 100 yıl önce iki yaşındayken ölen Lombardo’un cam tabuttaki cesedinin bazı turistlere gözlerini kırptığı iddia ediliyor. Yapılan bilimsel araştırmalarda bu teori çürütülürken bu durumun ışık oyunundan kaynakladığı ortaya sürüldü. Rosalia'nın bulunduğu Capuchin Yeraltı Mezarları'nın yöneticisi Dario Piombino-Mascali, "Bu, gün boyunca değişebilen yan camlardan süzülen ışığın ürettiği optik bir yanılsamadır. Gözleri tamamen kapalı değil ve aslında hiç olmadılar. Bu da yanılsamalara neden oluyor" ifadelerini kullandı. 

GÖZ KIRPTIĞI VE SAHTE OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Cesedin özellikle sarı saçlarının ve cildinin çok iyi korunması çeşitli spekülasyonlara da  neden oldu. Bu durum ona sahte denilmesine neden oldu. Ancak yapılan araştırmalarda küçük kızın organlarının hala sağlam olduğunu ve beyninin orijinal boyutunun yalnızca %50'sine kadar küçüldüğünü ortaya çıkardı. Küçük kızı örten battaniye hiç açılmamakla beraber çekilen röntgen filmlerinde bacaklarının ve kollarının sağlam olduğu ortaya çıktı. 


Rosalia'nın  neden öldüğü bilinmiyor. Ancak anlatılan hikayelere göre yaklaşık 100 yıl önce küçük kız öldükten sonra onu bırakmak istemeyen babasının böyle bir yolu tercih ettiği tahmin ediliyor. Adı ise İtalyan ordusunda bir general olan zengin Sicilyalı asil Mario Lombardo'nun kızı olduğu yönündeki spekülasyonlardan geliyor.

YERALTINDA 153’Ü ÇOCUK 8.000’DEN FAZLA CESET 

Palermo'nun Capuchin Yeraltı Mezarları 153’ü çocuk olmak üzere 8.000'den fazla ceset barındırıyor. Ocak 2022'de, Sicilya'daki çocuk mumyaların ardındaki gizemi çözmek için bilim adamlarının çağrıldığı bildirildi. Projeye başkanlık eden Staffordshire Üniversitesi'nden Dr Kirsty Squires, Guardian'a şunları söyledi: "Ocak ayında saha çalışmamızı yürütmek için gidiyoruz. Taşınabilir bir röntgen cihazı alıp çocukların yüzlerce görüntüsünü farklı açılardan çekeceğiz. Biyolojik fonları daha kültürel şeylerle karşılaştırarak gelişimlerini, sağlıklarını ve kimliklerini daha iyi anlamayı umuyoruz. Bireylerin mumyalanma şekli ve giydikleri giysiler de" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...