Tgrt Haber
03 Kasım 2021 15:47

Fransız gazetesinden SİHA itirafı: Türkiye’yi devler ligine yazdı

Adından sıkça bahsettiren Türk SİHA’ları Fransız gazetesinde yer aldı. Fransız Le Figaro gazetesi, Türkiye'nin on yıl içinde ABD, İsrail ve Çin ile dünyanın önde gelen SİHA üreticilerinden biri haline geldiğini yazdı.

Fransız gazetesinden SİHA itirafı: Türkiye’yi devler ligine yazdı
Fransız gazetesi,siha

Libya ve Karabağ’da başarı gösteren ve adını dünya basınında sıkça bahsettiren SİHA’lara bir övgü de Fransız Le Figaro gazetesinden geldi. SİHA’ların satış sözleşmelerinin arttırdığı belirtilen açıklamada Azerbaycan, Ukrayna, Polonya ve Fas'tan sonra Kırgızistan'ın SİHA'larla ilgilendiği ifade edildi. Haberde ayrıca  "Türkiye, on yıl içinde ABD, İsrail ve Çin ile birlikte dünyanın önde gelen SİHA üreticilerinden biri haline geldi." değerlendirmesi yapıldı.

TÜRK SİHA’LARI 20 KAT DAHA UCUZ

Türk SİHA’ların etkili ve savaş uçaklarından 20 kat ucuz olduğu belirtilirken terör örgütü PKK'ya karşı ve sınırların güvenliği için kullanıldığı ifade edildi. Haberde ayrıca Türk SİHA’ların 2016’da Suriye’de kullanılmasının sonucu sahadaki durumun değiştiği kaydedildi.

SİHA’LARA İLGİYE TEMKİNLE YAKLAŞTILAR

Bayraktar TB2 SİHA'nın Ukrayna'ya satılmasının ve bu ülkenin Donbas’da bu SİHA’yı kullandığına ilişkin video yayımlamasının Rusya’nın tepkisine neden olduğu ifade edilen haberde, NATO'nun Polonya ve Letonya’nın Türk SiHA’larına ilgi duymasına temkinle yaklaştığı aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...