Tgrt Haber
16 Temmuz 2014 14:04

Gazze'de ölü sayısı 208'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye geçen hafta başlattığı saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 208’e yükseldi.

Gazze'de ölü sayısı 208'e yükseldi
israil, gazze, hava saldırısı, ölü sayısı

İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyine düzenlediği hava saldırısında, 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı bildirildi. Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentine İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında 5 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin yaralandığını belirtti. Son hayatını kaybedenlerle, İsrail'in Gazze'ye geçen hafta başlattığı saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı, 208’e yükselmiş oldu.
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlattığını duyurmuştu.
AB Komisyonu ateşkes çağrısını yineledi
Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın sözcüsü Maja Kocijancic, “Ateşkes çağrısını yineliyoruz. Bunun kesinlikle gerekli olduğuna inanıyoruz ve bu yönde sürmekte olan çabaları destekliyoruz” dedi. Kocijancic, özellikle bölgedeki insani durumun kötüleşmesinin endişe kaynağı olduğunu ve sivil can kayıplarından çok büyük üzüntü duyduklarını belirtti.
İsrail ile Filistin arasındaki gelişmelere ve özellikle de Gazze’deki duruma ilişkin temasların sürdüğünü kaydeden Kocijancic, AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının bu akşam Brüksel’de yapılacak zirvede konuyu ele alacaklarının altını çizdi.
AB liderlerinin toplantıda acil ateşkes çağrısını tekrarlaması, İsrail-Filistin sorununun çözümünün Avrupa açısından stratejik öncelik olduğunu vurgulaması ve ana hedefin iki devletli çözüm olduğunun altını çizmesi öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...