Tgrt Haber
18 May 2022 17:25 - Güncelleme : 18 May 2022 17:34

Hindistan ve Pakistan'da rekor sıcaklık! 50 dereceyi buldu

İklim değişikliği tüm dünyayı derinden etkiliyor. Bu durum, Hindistan'ın kuzeybatısı ile Pakistan'da artık yüksek sıcaklıkların yaşanmasını 100 kat daha olası kıldı.

Hindistan ve Pakistan'da rekor sıcaklık! 50 dereceyi buldu
sıcaklık,hava durumu

İklim değişikliği, Hindistan'ın kuzeybatısı ile Pakistan'da rekor sıcaklıkların yaşanmasını 100 kat daha olası hale getirdi. İngiltere'nin Ulusal Hava Servisince yapılan bir çalışma kuzeybatı Hindistan ile Pakistan'da hava sıcaklıklarının iklim değişikliği kaynaklı artma ihtimali olduğuna dikkat çekiyor. Çalışmada, bölgenin her üç yılda bir 2010'da görülen rekor sıcaklıkların seviyesinin üstüne çıkabileceğine dikkat çekti. İklim değişikliğinin rekor kıran sıcaklıkların yaşanmasını 100 kat daha olası hale getirdiği aktarıldı.

312 YILDA BİR GERÇEKLEŞİYORDU

İklim değişikliğinin olmaması halinde son dönemde iki ülkede bazı bölgelerde 50 dereceyi aşan aşırı sıcaklıkların her 312 yılda bir gerçekleşeceğinin altını çizdi. Çalışmada, yüzyılın sonuna kadar Hindistan ve Pakistan'da neredeyse her yıl benzer yüksek sıcaklıkların beklenebileceği bilgisi verildi.

50 DERECEYİ BULDU

Hindistan'da ve Pakistan’da hava sıcaklıkları bir süredir yüksek olmakla beraber son günlerde 49 derecenin üzerine çıktı. Yeni Delhi'ye bağlı Mungeshpur'da 49,2, Najafgarh'ta 49,1 santigrat dereceyi gösterdi. Hindistan Meteoroloji Birimi, bölgede bugüne kadarki en yüksek sıcaklıkların kaydedildiğini bildirdi. Yetkililer, bölge sakinlerini evden çıkmamaları ve bol su tüketmeleri konusunda uyardı.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...