Tgrt Haber
29 Ekim 2022 07:53 - Güncelleme : 29 Ekim 2022 08:00

Zahidan 'Mahsa Amini' sloganları ile inledi: İran’da rejim karşıtı protestolarda 2 kişi hayatını kaybetti

İran’ın Zahidan kentinde cuma namazı sonrası başlayan rejim karşıtı gösterilerde 2 kişi hayatını kaybetti. Onlarca protestocunun da yaralandığı gösterilerde eylemciler ile polis arasında zaman zaman silah sesleri duyuldu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
iran,mahsa amini,protesto

İran’da  protesto gösterileri ülkenin tüm noktasına yayılmış durumda. İran’ın güneydoğusunda yer alan Sistan ve Belucistan eyaletine bağlı Zahidan kentinde cuma namazı sonrası rejim karşıtı protestolar düzenlendi. Namaz sonrası yüzlerce kişi şehir merkezindeki meydana yürürken ‘Mahsa Amini’ yazılı pankartlar taşıdı.

ÇATIŞMA SESLERİ DUYULDU

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde protestocuların yolu kapadıkları görülürken  eylemciler ile polis arasında çatışma yaşandığı ve şehirden silah seslerinin duyulduğu aktarıldı.

Sistan ve Beluçistan Güvenlik Konseyi gösterilere ilişkin yaptığı açıklamasında, Zahidan kentinde gösteriler sorasında bazı yüzü maskeli grupların silahlı oldukları belirtilerek, “Bazı eylemciler şehirde kaos çıkartmak için polis ile çatıştı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan ateş sonucu bazı emniyet güçleri ve siviller yaralandı” ifadeleri kullanıldı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan yerel kaynaklardan gelen haberler ise güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu biri çocuk en az 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

BÖLGEDEKİ PROTESTOLAR İLK DEĞİL

Aynı bölgede 30 Eylül tarihinde de gösteriler olmuş ve çıkan olaylarda 35 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. “Kanlı Cuma” olarak adlandırılan protestolarda göstericiler cuma namazı sonrası karakol binasına saldırmış ve emniyet güçleri eylemcilere ateş açarak karşılık vermişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...