Tgrt Haber
26 Ekim 2022 12:38 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 13:03

İran rejimi korkudan okulları tatil etti! Mahsa Amini'nin ölümünün 40. gününde grip salgını bahanesi

İran'da başörtüsü nedeniyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin ölümünün 40. gününde İran rejimi, grip salgınını bahane ederek okulları tatil etti. Amini'nin ölümüyle başlayan protestoların daha da alevlenmesinden korkan rejim üniversiteler de dahil tüm okulları 'grip' gerekçesiyle kapattı.

mahsa amini,protesto,iran

İran'da 13 Eylül günü başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybeden Mahsa Amini protestoları sürüyor. İran rejimi, Amini'nin ölümünü önce kalp rahatsızlığı ardından organ yetmezliği olarak açıkladı, birtakım görüntüler servis etti fakat ne yaptıysa halkı ikna edemedi. Amini'nin ölümünün ahlak polisi tarafından uygulanan şiddet nedeniyle gerçekleştiğini düşünenler, özgürlük yanlıları İran polisinin şiddetine rağmen de Amini'nin ölümünden beri sokaklardan çekilmedi.

İran rejimi korkudan okulları tatil etti! Mahsa Amini'nin ölümünün 40. gününde grip salgını bahanesi

AMİNİ'NİN MEZARI BAŞINDA 'KAHROLSUN DİKTATÖR' SLOGANLARI

Mahsa Amini'nin ölümünün 40. günü için de Kürdistan Valisi İsmail Zarii Kuşa, ailesinin herhangi bir anma töreni düzenlemeyeceğini dolayısıyla eyalette bir merasimin de söz konusu olmadığını söylemesine rağmen mezarı başında anma yapıldı. Yüzlerce kişi sabah saatlerinde, Amini'yi anmak için Sakkız kentindeki mezarına doğru yürüdü. Amini'nin mezarı başında toplanan kalabalık, "Kahrolsun diktatör" ve "Kadın, Yaşam, Özgürlük" sloganları atarak rejimi protesto etti.

İran rejimi korkudan okulları tatil etti! Mahsa Amini'nin ölümünün 40. gününde grip salgını bahanesi

OKULLAR 'GRİP' BAHANESİYLE TATİL EDİLDİ

Mahsa Amini protestoları ülkenin her şehrinde her sokağında polis şiddetiyle hayatını kaybeden onlarca insan olmasına rağmen devam ederken İran rejimi, Amini'nin ölümünün 40. gününde protestoların daha da şiddetlenmesinden korkuncaokulları 'grip' bahanesiyle tatil etti.

Kürdistan Eyalet Valiliği tarafından yapılan açıklamada, grip salgını nedeniyle bölgedeki tüm okulların 1 günlüğüne tatil edildiği duyuruldu. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşlara tüm üst solunum yolu hastalıklarına karşı korunmak ve yayılmasını önlemek için maske takımına dikkat edilmesi, ellerin sık sık yıkanması ve kalabalık ortamlardan uzak durulması tavsiyesi verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...