Tgrt Haber
01 Kasım 2014 19:09

İran'dan Çin'e 'aktif rol al' çağrısı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Çinli mevkidaşı Vang Yi'den, ülkesinin nükleer müzakerelerde daha aktif rol üstlenmesini istedi

İran'dan Çin'e 'aktif rol al' çağrısı
dışişleri bakanları, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İstanbul Süreci, Ortadoğu Haberleri,

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "İstanbul Süreci 4. Dışişleri Bakanları Konferansı"na katılmak üzere geldiği Pekin'de, Çinli mevkidaşı Vang Yi ve üst düzey yetkililerle görüştü.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Çin'in başkenti Pekin'de, Afganistan ve çevresinde istikrarın sağlanması amacıyla düzenlenen, "İstanbul Süreci 4. Dışişleri Bakanları Konferansı"nda Çinli mevkidaşı Vang Yi ile görüşen Zarif, "İki ülkenin arzuladığı yüksek düzeyli işbirliğine ulaşma yönünde iyi kararlar alındı" dedi.

Zarif, Çinli yetkililere, İran'ın nükleer müzakerelerde anlaşmaya varmak için güçlü siyasi iradeye sahip olduğunu belirterek, "Tahran nükleer meseleye çözüm bulma konusunda çok ciddi" ifadesini kullandı.

Çin'in nükleer müzakerelerdeki rolüne de değinen Zarif, bu ülkeden müzakerelerde daha aktif rol oynamasını talep etti.

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ise İran'ın, Afganistan'ın yeniden inşası için anahtar rol üstlendiğini ve İran ile stratejik ilişkilerin daha da gelişeceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...