Tgrt Haber
14 Eylül 2021 15:54

İşgalci İsrail okullara gaz bombası attı: Çocuklar boğulma tehlikesi geçirdi

İşgalci İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 8'den fazla okula baskın düzenleyerek gaz ve ses bombaları ile saldırdı. Saldırılardan sonra gazdan etkilenen çok sayıda çocuğun boğulma tehlikesi geçirdiği saldırıda panik halinde kaçışmalar anbean kameralara yansıdı.

İşgalci İsrail okullara gaz bombası attı: Çocuklar boğulma tehlikesi geçirdi
İsrail,Gazze,Batı Şeria,Gaz bombası,Okul

İşgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinin güneyine baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinli öğrencilerin gittiği ilkokul ve anaokuluna göz yaşartıcı gaz attı.

ÇOCUKLAR BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin düzenlediği baskında 8'den fazla okul ve anaokuluna göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile saldırdığını aktardı. Baskın sırasında öğrenciler büyük panik yaşarken, çok sayıda öğrencinin boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi. Bir öğrencinin başından yaralandığı ve El Halil Devlet Hastanesine kaldırıldığı aktarıldı.

İŞGALCİ İSRAİL'İN ENGELİNE TAKILAN AŞILAR HEBA OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne gönderilen 50 bin doz Sputnik Lite aşısının, kullanıma uygun olmadığı gerekçesiyle imha edildiğini duyurarak bu durumdan İsrail'i sorumlu tuttu. Nakliye esnasında aşıların uzun süre, uygun olmayan koşullarda bekletildiğinin belirtildiği açıklamada, son kullanma süresi dolan aşıların kurallara uygun şekilde imha edildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 9 Eylül'de, bakanlığın Ramallah'taki sağlık depolarından, İsrail'in kontrolündeki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı aracılığıyla 50 bin doz Sputnik Lite aşısı teslim alındığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...