Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 06:13 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 07:09

İsrail her seçim öncesi Gazze’yi vuruyor: Oy için öldürüyorlar

İsrail, siyasi krizin faturasını Gazzelilere kesiyor. Siyasetçi ne kadar çok kan akıtırsa, o kadar oy topluyor. Havadan ve karadan saldırdığı Gazze’de 15’i çocuk, 4’ü kadın 44 kişiyi öldüren İsrail, son üç yılda beşinci seçime hazırlanıyor. Uzmanlar, son katliamın amacının da kasım seçimlerinde daha fazla sandalye kazanmak olduğunu belirtiyor

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
İsrail her seçim öncesi Gazze’yi vuruyor: Oy için öldürüyorlar
israil,filistin,gazze

İsrail’in üç ay sonra yapılacak seçim öncesi Gazze’ye başlattığı saldırı dalgası sürüyor. Üç günde 1.400 konut vuruldu, 71 bina çöktü. İsrail yönetimi, saldırının gerekçesi olarak İslami Cihad tehdidinin büyümesini gösterdi. Hamas Siyasi Büro Üyesi Dr. Mahir Salah, operasyonun amacının seçimlerde daha fazla sandalye kazanmak olduğunu söyledi. Salah "Siyonistler Filistinli öldürerek daha fazla oy alma planını her seçim döneminde acımasızca uyguluyor. Bu vahşet politikası Şaron’la başladı ve geleneğe dönüştü. Şimdi Yair Lapid’le sürüyor" dedi. Filistin Tabipler Derneği Başkanı Dr. Muhammed Emin de "Yaşadıkları iç siyasi sorunları bizi öldürerek aşacaklarına inanıyorlar" diye tepki gösterdi.

SİYONİSTLER OY UĞRUNA MÜSLÜMANLARI VURUYOR 

İsrail’in kuşatma altındaki Gazze’ye ‘Şafak’ ismini verdiği saldırı dalgası sürüyor. Gazze’de 1.400’ü aşkın sivil hedefin vurulduğu saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 44’e, yaralı sayısı ise 360’a yükselirken Yahudi gruplar Mescid-i Aksa’yı bastı. Mescit çevresinde Müslüman ve Siyonist gruplar arasında çatışmalar sürüyor. İsrail yönetimi saldırının gerekçesi olarak İslami Cihad tehdidinin büyümesini gösterdi. Hamas Siyasi Büro Üyesi Dr. Mahir Salah, İsrail’de devam eden siyasi kriz ve kasım ayında yapılacak seçimlere dikkat çekerek şunları söyledi: Son katliamın amacı seçimlerde daha fazla sandalye kazanmak. Siyonistler Filistinli öldürerek daha fazla oy alma planını her seçim döneminde acımasızca uyguluyor. Ariel Şaron ile başlayan bu kanlı strateji sonrasında tüm Siyonist siyasiler ısrarla sürdürüyor. Onlar için bu vahşet geleneğe dönüştü. Bu vahşet karşısında tüm Arap ülke ve halkları ile İslam dünyasını tepki vermeye çağırıyoruz. Müslümanları Kudüs ve Gazze halkının yanında görmek istiyoruz. Şu ana dek vurdukları yerlerin tamamına yakını sivil noktalar. Şehitlerimiz için de aynı durum geçerli. İnsanları evlerinde sofrada, sokakta ya da düğün konvoylarında katleden bir bombardıman dalgası ile karşı karşıyayız. Biz tüm işgal hattında kurduğumuz bağlar üzerinden gereken direnci sergiliyoruz. İslam dünyası ve Müslümanlar da kıyıma sessiz kalmamalı.

İsrail her seçim öncesi Gazze’yi vuruyor: Oy için öldürüyorlar

SALDIRI ÖNCESİ MISIR DETAYI

Filistin Tabipler Derneği Başkanı Dr. Muhammed Emin de son saldırılar ve dökülen kandan işgal hükûmetinin başındaki Yair Lapid’in sorumlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: Gazze bir kez daha açık revire döndü. İsrail için Filistinli kadın, çocuk, yaşlı, genç tüm insanların kanı mübah. Yaşadıkları iç siyasi sorunları bizi öldürerek aşacaklarına inanıyorlar. Filistinlilerin kanını önümüzdeki aylarda yapılacak seçimin kilit faktörü olarak görüyorlar. İsrail halkı en fazla Filistinli öldüren isme oy veriyor. Bu nedenle her seçim öncesi bu kanlı stratejiye yüzlerce kurban veriyoruz. Yair Lapid, Knesset’e daha fazla milletvekili sokabilmek için orduya katliam emri verdi. Ancak burada ilginç olan özellikle Körfez ülkeleri ve Mısır’ın tavrı. Âdeta İsrail’in kanlı planına destek veriyorlar. Saldırıdan birkaç gün önce Gazze’ye Mısır istihbarat şefleri geldi. Direniş liderleri ile görüşen Mısırlı istihbarat yetkilileri İsrail’in sessizlik, sükûnet istediğini söyledi ve Filistinlilerden de anlayış istedi. Bu ziyaretten iki gün sonra bombardıman başladı. Arap devletlerinin sessizliği ve bu örnek bize Mısır ve Körfez ülkelerinin de saldırı planının parçası olduğunu gösteriyor.

İsrail her seçim öncesi Gazze’yi vuruyor: Oy için öldürüyorlar

UZUN SOLUKLU SAVAŞA HAZIRLANIYORLAR

İsrail ordusunun uzun soluklu bir savaşa hazırlandığı bilgisini veren Dr. Muhammed Emin “Gazze toplamda 360 kilometrekarelik dümdüz bir alan. Uydudan, karadan, denizden sürekli gözlüyorlar. Şu an daha çok Gazze’nin kenar semtlerini vuruyorlar. Ancak daha iç bölgeler için büyük çaplı hazırlıklar yaptıklarını biliyoruz. Bir nevi direniş güçlerinin reflekslerini ölçüyorlar. Yakın bir dönem kanlı ve uzun süreli bir savaş gerçeği ile yüzleşebiliriz” dedi. Dr. Muhammed Emin’e göre, ABD Başkanı Joe Biden, son İsrail ziyaretinde bu saldırı ile ilgili bilgilendirildi ve desteği alındı.

İsrail her seçim öncesi Gazze’yi vuruyor: Oy için öldürüyorlar

AKSA'YA BASKIN

Aksa provokasyonuna öncülük eden Siyonist Haham Yehuda Glick beraberindeki 1.500 civarında Yahudi ile geldiği Mescid-i Aksa avlusunda ayin yaptı. Olaya tepki gösteren iki Filistinli gencin gözaltına alındığı olay çatışmaların fitilini ateşledi. Bir başka Siyonist grup El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdi ve kışkırtıcı davranışlar sergileyerek Müslümanları tahrik etti. Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye ile telefonda görüştü. Görüşmede hava saldırıları ve Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlar ele alındı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...