Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 09:27

Kabil Havalimanı'nda IŞİD tehdidi! Güvenlik artırıldı

Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı'nda ülkeden kaçmak isteyen binlerce kişinin bekleyişi sürerken IŞİD tehdidi gerekçesiyle güvenlik önlemleri artırıldı.

Kabil Havalimanı'nda IŞİD tehdidi! Güvenlik artırıldı
kabil havalimanı,kabil,afganistan,taliban

15 Ağustos günü Taliban, Kabil'i ele geçirdi hemen ardından da ülke yönetimine el koydu. Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinin ardından ise hem Afgan vatandaşları hem de binlerce başka ülke vatandaşları Kabil Havalimanı'na akın etti.

Kabil'den vatandaşların tahliyesi sürerken ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'daki Amerikan vatandaşlarının ve risk altındaki Afganların tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Biden, IŞİD tehdidinin ise bir yanılsama olmadığını söyledi ve Taliban'la iş birliği yapılarak güvenlik alanının daha da genişletildiğini ifade etti.

Kabil Havalimanı'nda IŞİD tehdidi! Güvenlik artırıldı

Öte yandan Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirdiğinden beri Kabil Havalimanı'nda izdiham yaşanıyor. Ülkeden kaçmak isteyenlerin kaos ortamı oluşturduğu havalimanında yalnızca 1 haftada 20 kişi hayatını kaybetti.

BBC Tükçe'nin haberine göre, Afganistan'da halk gıda bulmakta zorlanıyor. Binlerce kişi işini kaybetti veya güvenlik kaygısıyla çalışamıyor. Ülkedeki gıdanın azalması göçü de artırdı. Hem para kazanmak hem de gıdaya erişmek adına ülkeden kaçmak isteyenlerinde sayısı her geçen gün artıyor.

 

Kabil Havalimanı'nda IŞİD tehdidi! Güvenlik artırıldı

Bir haftada 28 binden fazla yabancı ülke vatandaşı ve Afgan tahliye edilirken Taliban, havaalanı etrafında ülkeden kaçabilmek için bekleyenlere tehdit olmaya devam ediyor. Afganlara ülkeden çıkmama çağrısı yapan Taliban, "güvenliği sağlamakta zorlandığını ve havaya ateş açtığını" açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...