Tgrt Haber
05 Nisan 2014 14:43

Kerry, 'ABD'nin, müzakerelere harcayacak vakti yok'

Kerry, 'Suriye, İran ve Ukrayna gibi pek çok konu var. Bu nedenle ABD'nin, müzakerelere harcayacak çok fazla vakti ve enerjisi yok" dedi.

Kerry, 'ABD'nin, müzakerelere harcayacak vakti yok'
abd, kerry, fas, suriye, ukrayna

Resmi temaslarda bulunmak üzere Fas'a gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesinin Ortadoğu barış süreci için harcayacak çok fazla vakti ve enerjisinin olmadığını söyledi. Başkent Rabat'ta düzenlediği basın toplantısında Kerry, İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmelerinde yaşanan krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Müzakerelerde ilerleme katedilebilmesi için tarafların adım atması gerektiğine işaret eden Kerry, "ABD yönetimini meşgul eden Suriye, İran ve Ukrayna gibi pek çok konu var. Bu nedenle ABD'nin, müzakerelere harcayacak çok fazla vakti ve enerjisi yok" dedi.
Tarafların müzakerelere devam etmek istediğini ancak bunun için çaba sarf etmediğini belirten Kerry, "Sonsuza kadar müzakere masasında oturacak değiliz" diye konuştu.  
Filistin yönetiminin, Birleşmiş Milletler'de (BM) 15 uluslararası kuruma katılım için ilgili anlaşmaları imzalamasının ardından İsrail ile olan barış müzakereleri tıkanma noktasına gelmişti. Filistin yönetiminin konuyu uluslararası boyuta taşıma kararı almasının ardından Paris’teki temaslarını keserek İsrail'e gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, krizi aşmak için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ardı ardına iki görüşmede bulunmuş ve 29 Nisan'a kadar Filistinli tutukluları serbest bırakması için ikna etmeye çalışmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...