Tgrt Haber
02 Haziran 2022 09:13 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 09:26

Kolombiya'da kömür madeninde facia: 4 kişi toprak altında kaldı

Kolombiya'da kaçak işletilen bir maden ocağında meydana gelen patlama sonucu 14 kişi toprak altında mahsur kaldı. Kurtarma çalışmalarının hemen başladığı bölgede, işçilerin kurtarılmasının günler sürebileceği aktarıldı.

Kolombiya'da kömür madeninde facia: 4 kişi toprak altında kaldı
Maden,Patlama,Kolombiya

Kolombiya'da devletten izinsiz kaçak şekilde işletilen maden ocaklarında yine bir facia yaşandı. Ülke basınında yer alan habere göre, Santander El Zulia kasabasında bulunan ve kaçak işletilen kömür madeninde patlama meydana geldi.

KURTARILMALARI GÜNLER SÜREBİLİR

Ulusal Madencilik Ajansından (ANM) yapılan açıklamada, acil durum ekiplerinin madencileri arama kurtarma çalışmalarına derhal başladığı ancak 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. ANM, kayıp 14 işçiye ulaşılmasının günler alabileceğini kaydetti.

2010'DAKİ FELAKET HAFIZALARDA

Kolombiya'da kaçak maden aramalarında, güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve denetim eksikliği nedeniyle çok sayıda ölümlü kaza meydana geliyor. Kolombiya'da 2010'da bir kömür madeninde meydana gelen patlamada 73 kişinin ölmesi "ülke tarihinin en trajik kazası" olarak kayıtlara geçmişti.

 
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...