Tgrt Haber
30 Haziran 2021 14:31

Sudan sıçrayan köpekbalığı paraşütçünün bacağını ısırdı

Ürdün açıklarında deniz paraşütü yapan bir kişiyi, sudan sıçrayarak çıkan bir köpekbalığı ısırdı.

Sudan sıçrayan köpekbalığı paraşütçünün bacağını ısırdı
kızıldeniz,ürdün,köpekbalığı

Geçtiğimiz günlerde Kızıldeniz'de 37 yaşındaki Ürdünlü tandem paraşütçüsü suyun üzerinde havada süzülürken, köpekbalığı tarafından ısırıldı. Sudan sıçrayarak çıkan köpekbalığı paraşütçünün bacağını ısırdı.

Paraşütçünün tendonları koptu, kasları parçalandı ve birkaç kemiği kırıldı. Ayrıca bacağının arkasının bir kısmını da kaybetti. Sağ ayağından ameliyat olan paraşütçünün durumunun stabil olduğu öğrenildi.

Dailymail'in haberine göre, Akabe Uluslararası Dalış Merkezi'nden Mohammad Qatawneh yerel basına, köpekbalıklarının saldırısının nadir olarak bu bölgede görüldüğünü söyledi.

''KÖPEKBALIĞI SALDIRISI BİR İLK''

Jordan News'e şunları söyledi:

"Köpekbalığı saldırısı medyanın çok ilgisini çekti. Doğrusu birçok insanı korkuttu ama bu her yerde olabilecek bir şey. Örneğin Karak'ta yılanlar ve akrepler var ama sonuçta insanları korkutup kaçıracak kadar tehlikeli değiller. 20 yıldır dalış yapıyorum ve köpekbalığı saldırısını ilk kez duyuyorum.''

Deniz Bilimleri Koleji'nden Mohammed Khalil Al Zabada Gulf News'e şunları söyledi:

"Köpekbalıkları dünyanın tüm denizlerinde bulunur ve Kızıldeniz'de birçok köpekbalığı türü var ancak bunların Akabe bölgesindeki varlığı çok nadirdir." 

Köpekbalıklarının normalde Ürdün kıyılarındaki sığ sularda bulunmadığını söyledi. 

Akabe Özel Ekonomik Bölge Kurumu'ndan Nayef Al Bakhit, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. 

“Komite, soruşturmayı tamamlar tamamlamaz, neler olduğu hakkında ayrıntılı bir açıklama yapacak” diye ekledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...