Tgrt Haber
30 Ağustos 2021 20:31

Koronavirüs vakaları patlayan ABD'de oksijen alarmı

Koronavirüs ile mücadelede zor günler geçiren ve vakaların yüksek olduğu ABD’nin güneyindeki eyaletlerde oksijen sıkıntısı baş gösterdi. Hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranı artarken oksijen kaynakları ise tükenmeye başladı

Koronavirüs vakaları patlayan ABD'de oksijen alarmı
ABD,koronavirüs

ABD’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artarak devam ediyor. Günde yaklaşık 3 binden fazla insanın hayatını kaybettiği ABD’de hastanelerdeki doluluk oranı da artıyor. ABD’nin güneyindeki Florida, Güney Carolina, Texas ve Louisiana’daki bazı hastanelerin oksijen sıkıntısı çektiği öğrenilirken yedek stokların yakında tükenebileceğini belirtildi. CNN kanalına konuşan Premier adlı sağlık performans şirketinin yöneticisi Donna Cross, Kovid-19 vakalarındaki yükseliş nedeniyle oksijen talebinin arttığını ve hastanelerin bu talebe yetişemediğini belirtti. Cross, pandemi öncesinde oksijen tanklarının yüzde 90 dolu tutulduğunu ancak koronavirüs ile birlikte bu sayının yüzde 10-20 dolu olduğu belirtildi. Geçen hafta, Washington Üniversitesi, tahminlerine göre ABD'de aralık başına kadar Kovid-19 nedeniyle yaklaşık 98 bin kişinin daha hayatını kaybedebileceğini açıklamıştı. 

AB’DEN ABD’YE SEYAHAT KISITLAMASI MUAFI

AB, seyahat kısıtlamalarının kaldırılabileceği ülkeler listesini güncelledi. Artan Kovid-19 vakaları nedeniyle ABD, İsrail, Kosova, Lübnan, Karadağ ve Kuzey Makedonya listede yer almadı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...