Tgrt Haber
05 Ocak 2022 10:08

Japonya ve Güney Kore açıkladı! Kuzey Kore’den balistik füze denemesi

Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi yaptığını açıkladı. Balistik füzenin yerel saatle 08.10 sıralarında ülkenin doğu kıyısından Japon Denizi açıklarına doğru ateşlendiği öğrenildi. Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Japonya ve Güney Kore açıkladı! Kuzey Kore’den balistik füze denemesi
Japonya,Güney Kore,balistik füze,Kuzey Kore

Japonya ve Güney Kore, bu sabah itibariyle Kuzey Kore’nin tehlikeli bir denemesini duyurdu. Yeni yılın ilk haftasında Kim Jong-un yönetimindeki Kuzey Kore’nin yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin füzeyi yerel saatle 08.10 sıralarında ülkenin doğu kıyısından Japon Denizi açıklarına doğru ateşlediğini açıkladı. Detaylı incelemeler sürerken füzenin karadan denize atıldığı doğrulandı. Ayrıca durumun ABD ile yakın işbirliği içinde analiz edildiği vurgulandı.

JAPONYA DA AÇIKLADI

Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri tarafından da doğrulanan füzenin yaklaşık 500 km yol kat ettiği ifade edilirken, Japonya Başbakanı Fumio Kishida füze denemesini "üzücü" olarak niteledi. Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi ise, füzenin ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünün değerlendirildiğini söyledi.

‘SÜRPRİZ’ YORUMU

Nükleer füze programı nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarına maruz kalan Kuzey Kore'de iktidardaki İşçi Partisi geçtiğimiz hafta yeni yılda izlenecek politikaların belirlendiği 8. Merkez Komitesi 4. Genel Kurulu'na ev sahipliği yapmıştı. Lider Kim Jong-Un'un konuşmasında balistik füze programına özel olarak değinmemesi ise bölgede gerilimin azalabileceğine dair umutları artırmıştı. Bu nedenle Pyongyang'ın yeni yılın başında gelen son füze denemesi "sürpriz" olarak değerlendirildi.

YENİ TİP FÜZE

En son denemesini Ekim 2021'de yapan Kuzey Kore, bu füzenin denizaltıdan fırlatılan yeni tip balistik bir füze olduğunu öne sürmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...