Tgrt Haber
04 Haziran 2015 20:51

Le Pen'e Sisi suçlaması

Fransa'da muhalefetteki Sol Parti, aşırı sağcı Ulusal Cephe Lideri Marine Le Pen'i, Mısır Cumhurbaşkanı Aldulfettah es-Sisi'ye destek vermekle suçladı.

Le Pen'e Sisi suçlaması
le pen,

 Fransa'da muhalefetteki Sol Parti (PG), aşırı sağcı Ulusal Cephe Lideri Marine Le Pen'i, Mısır Cumhurbaşkanı Aldulfettah es-Sisi'ye destek vermekle suçladı.

PG, Le Pen'in geçen ay sonunda yaptığı Mısır ziyaretiyle ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Le Pen, Mısır'da binlerce kişiyi hapishanelere atan eli kanlı diktatöre destek veriyor" ifadeleri yer alırken, Mısır'da Müslüman Kardeşler, liberaller ve laikler olmak üzere muhalif her grubun baskı altında tutulduğu belirtildi.

Le Pen'in, Mısır ziyareti sırasında El-Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib'le görüşmesinin de eleştirildiği açıklamada, Le Pen'in, "Fransa'da Müslümanları etiketlemek için laiklik kisvesini kullandığı ancak yurt dışında ise dini liderlerle görüştüğü" kaydedildi.

Geçtiğimiz ay Mısır'ı ziyaret eden Le Pen, El-Ezher Şeyhi Tayyib'i ziyaret etmiş ve ziyaret, El-Ezher tarafından yapılan açıklamayla duyurulmuştu.

Fransa'da İslam karşıtı söylemleriyle gündeme gelen Le Pen'in bu ziyareti Fransız kamuoyunda bazı eleştirilere neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...