Tgrt Haber
02 Haziran 2022 12:30 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 12:44

Finlandiya’da skandal görüntüler: Metro duraklarında ‘Öcalan’a özgürlük’ afişleri

Son zamanlarda dünya gündemini NATO’ya katılma isteğiyle meşgul eden ve Türkiye’nin inatla bu talebin karşısında durduğu Finlandiya’da skandal görüntüler ortaya çıktı. Başkent Helsinki'deki metrolarda, ekranlara PKK elebaşı 'Öcalan'a özgürlük' afişleri yansıtıldığı iddia edildi.

Finlandiya’da skandal görüntüler: Metro duraklarında ‘Öcalan’a özgürlük’ afişleri
finlandiya,abdullah öcalan

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılma isteği karşısında kararlılık duran ve bu ülkelerin terörizmi desteklediğini savunan Türkiye’nin bu düşüncesini doğrular nitelikteki görüntülerin adresi Finlandiya’nın başkenti Helsinki.

METROLARDAKİ BOY BOY ÖCALAN AFİŞLERİ

Türkiye, iki İskandinav ülkenin teröre verdiği desteğin sona ermesini isterken iki ülke diyalog çağrısı yapıp Türkiye'nin şartlarını yerine getirmek istediklerini belirtti. Ancak sözde olan bu düşünceler henüz eyleme dökülmeden bir skandal ortaya çıktı.

NATO'ya katılmak isteyen Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki metrolarda bulunan ekranlarda terör örgütü elebaşı "Öcalan'a özgürlük" afişleri yayımlandığı iddia edildi.

"NATO TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK KURULUŞU DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için yaptığı başvuruya değinirken her iki ülkenin de NATO üyeliğine PKK'ya ve uzantısı kuruluşlara verdikleri destek sebebiyle karşı olunduğunun açıkça dile getirildiğini söyledi.  NATO bir güvenlik kuruluşu olduğunu hatırlatan Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Finlandiya’da skandal görüntüler: Metro duraklarında ‘Öcalan’a özgürlük’ afişleri

“Güvenlik sorunlara kayıtsız kalan batı dünyası Karadeniz'in kuzeyinde çıkan çatışmada kendini benzer durumda buldu. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu böyle bir süren ürünüdür. Biz terör örgütüne verdikleri destek nedeniyle üyeliklerine karşı olduğumuzu ilan ettik. NATO terör örgütlerine destek kuruluşu değildir.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...