Tgrt Haber
21 Haziran 2022 09:54 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 10:08

İsrail'de koalisyon çöktü! Netanyahu, Bennett'i topa tuttu: Tarihin en kötü hükümeti

Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Naftali Bennett öncülüğünde kurulan koalisyon hükümetinin erken seçim kararı almasını ağır sözlerle eleştirdi. Netanyahu, “Bu, İsrail tarihindeki en kötü hükümettir” dedi.

İsrail'de koalisyon çöktü! Netanyahu, Bennett'i topa tuttu: Tarihin en kötü hükümeti
İsrail,Hükümet,Koalisyon

Eski İsrail Başbakanı ve ana muhalefet lideri Binyamin Netanyahu, Naftali Bennett öncülüğündeki koalisyon hükümetinin erken seçim kararı alması üzerine çok ağır eleştirilerde bulundu.

Koalisyonun artık ülkeyi yönetemediğini belirten Netanyahu, İsrail’de hayat pahalılığının zirveye çıktığını ve bu konuda çözüm için hiçbir şey yapılmadığını söyledi.

“ÜLKE SANKİ ELİMİZDEN ALINMIŞ GİBİYDİ”

Netanyahu, “Ülke sanki elimizden alınmış gibiydi. En başta tüm İsraillilerin hissettiği güvenlik konusunda. İkincisi zirveye çıkan hayat pahalılığı. Bu konuda çözüm için yetenekleri, anlayışları sıfır” ifadelerini kullandı.

“KUDÜSLÜ GENÇLER İSRAİL BAYRAĞI AÇMAYA KORKUYOR”

Bennett’e Kudüs üzerinden de yüklenen Netanyahu, “Üçüncü mesele de ulusal gurur. Kudüslü gençlerin İsrail bayrağı açmaya korktuğu dehşet görüntüler tüm İsrailli yaraladı” dedi.

Onarılması gereken çok temel şeyler olduğunu söyleyen Likud Partisi lideri, "güçlü ve etkin bir hükümet kurma niyetiyle" seçimlere hazırlandığını söyledi.

Netanyahu, "Ulusal gururu geri getirecek geniş, güçlü ve istikrarlı bir ulusal hükümet kuracaklarını” savundu.

KOALİSYON ÇÖKTÜ

İsrail’de koalisyon hükümeti ortaklarından Başbakan Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid dün, Meclisi feshederek erken seçime gitme kararı aldıklarını açıklamıştı. Karar Meclis tarafından onaylanırsa İsrail yaklaşık 3,5 yıl içinde beşinci kez genel seçime gidecek.

Koalisyon ortaklarının anlaşmasına göre erken seçime kadar Dışişleri Bakanı Yair Lapid geçici başbakan olacak.

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...