Tgrt Haber
02 Ocak 2014 08:46

New York'un en soğuk geleneği

New York'ta 1903 yılından bu yana devam eden geleneği yaşatmak isteyen yaklaşık 2 bin 500 kişi, sıfırın altına düşen soğuk havaya aldırış etmeden Atlantik Okyanusu'na girdi.

New York'un en soğuk geleneği
abd, new york, atlantik okyanusu, soğuk hava,

Coney Adası Kutup Ayıları Kulübü tarafından organize edilen geleneksel etkinliğe birçok dalış ve yüzme kulübü destek verdi. Hasta çocuklar yararına yardım organizasyonlarında kullanılmak üzere katılımcılardan 20 dolar ve üzeri bağış yapmaları istenen etkinliğe yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Katılımcılar, etkinlik öncesi toplandıkları Coney Adası Plajı girişinde danslar eşliğinde, fotoğraf çektirdi. Yeni yıla başlarken "temizlenme" anlamı taşıyan etkinlik kategoriler halinde gerçekleşti. Başlama çizgisinde toplanan Amerikalılar başlama işaretiyle çığlıklar atarak kendilerini soğuk sulara bıraktı. Katılımcılar, termometrelerin sıfırın altında 2 dereceyi gösterdiği sırada buz gibi suya girmenin ilk olarak şok, ardından da uyuşma etkisi yaptığını söyledi. Etkinlik sırasında, "Bacaklarımı hissetmiyorum", "Donuyorum" gibi çığlıklar atan Amerikalılar, soğuğa aldırış etmeden defalarca suya girdi.
Etkinlik süresince polis denizde ve karada güvenlik tedbirleri aldı. Olası bir boğulma durumuna karşılık cankurtaran ve ilk yardım ekiplerinin hazır beklediği etkinlik, herhangi bir tatsız olay yaşanmadan sona erdi. Yaşlı ve çocukların da aralarında bulunduğu katılımcılara etkinlik sonunda sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan katılımcılar plaj girişinde yeniden toplanarak dans edip ısınmaya çalıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...