Tgrt Haber
09 Eylül 2021 10:00

Obama'nın takasla bıraktığı 5 Taliban üyesi yeni hükümette

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın 2014 yılında Amerikan askeri Bowe Bergdahl için takas ettiği 5 Taliban üyesi, Afganistan'daki yeni hükümette üst düzey görevlere getirildi.

Obama'nın takasla bıraktığı 5 Taliban üyesi yeni hükümette
barack obama,taliban,afganistan

Geçtiğimiz günlerde Taliban, ülke yönetimini ele geçirdiği Afganistan'da yeni hükümeti açıkladı. Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Afganistan'da birliğini terk ettikten sonra Taliban'ın eline düşen Çavuş Bowe Bergdahl'ın serbest bırakılması için 2014'te Taliban ile takas ettiği Hayrullah Enformasyon ve Kültür Bakanı, Nurullah Nuri Hudut ve Kabile İşleri Bakanı, Abdul Hak Vasik İstihbarat Müdürü ve Muhammed Fazıl Savunma Bakanı Yardımcısı olarak atandı.

Ayrıca Taliban'ın beşinci üyesi Muhammed Nabi Omari ise geçtiğimiz ay Doğu Host vilayetine vali olarak atanmıştı.

Obama'nın takasla bıraktığı 5 Taliban üyesi yeni hükümette

ELEŞTİRİLERİN SESİ YÜKSELİYOR

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından aranan Hakkani grubunun lideri Siracüddin Hakani'nin İçişleri Bakanı olarak atanması Amerikan kamuoyunda Başkan Joe Biden yönetimine yönelik eleştirilere neden olurken, söz konusu beş ismin de üst düzey görevlere gelmesi eski Başkan Barack Obama'ya yönelik eleştirileri alevlendirdi.

 

Obama, Bergdahl için yapılan takas sonrasında Guantanamo'daki Amerikan hapishanesinden serbest bırakılan beş kişinin ABD menfaatlerini tehdit edecek isimler olmadığını iddia etmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...