Tgrt Haber
17 Eylül 2021 09:01

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in vasiyeti 90 yıl gizli kalacak

İngiltere Yüksek Mahkemesi kararını verdi, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in vasiyetnamesi, monarşiyi korumak adına en az 90 yıl gizli kalacak.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in vasiyeti 90 yıl gizli kalacak
ingiltere,,prens philip,,2. elizabeth,

İngiltere Yüksek Mahkemesi'nde yargıç Andrew McFarlane, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in vasiyetnamesinin mühürlenmesi, hiçbir kopyasının alınmaması veya mahkemede tutulmaması gerektiğine karar verdiğini duyurdu. 

Yargıç McFarlane, Prens Philip'in mirasının değerinin ne kadar oluğuna, vasiyetname tasdikinde yer verilmemesini de hükmetti. Vasiyetnamenin tasdik edilmesi için en az 90 yıl geçmesi gerekiyor. Bu sürenin 'orantılı ve yeterli' olduğunu kaydeden yargıç McFarlane, şu değerlendirmede bulundu:

"Kraliçe'nin ve ailesinin yakın üyelerinin haysiyetini korumak için sınırlı sayıda kişiyi barındıran bu grubunun hayatlarının gerçekten özel alanlarına sağlanan korumanın artırılmasına ihtiyaç var." 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in vasiyeti 90 yıl gizli kalacak

McFarlane, ilgili duruşmaya, "kamu yararının, başsavcı tarafından gözetildiği" gerekçesiyle, medya kuruluşlarının temsilcilerinin alınmasının, yasal bir dayanağının bulunmadığını da kaydetti.

Vasiyeti gizlenen ilk kraliyet üyesi, Kral 5. George'un eşi Kraliçe Mary'nin kardeşi Prensi Francis olmuştu. Ayrıca Kraliçe 2. Elizabeth'in kız kardeşi Prenses Margaret'in ölümlerinin ardından vasiyetler mühürlenmişti.

Öte yandan Prens Philip, haziran ayında 99 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...