Tgrt Haber
02 Aralık 2014 18:42

Rivlin, 'İslamla savaşmıyoruz'

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, "İsrail'in İslam ile savaşı söz konusu olmadığı gibi böyle bir niyeti de yoktur" dedi.

Rivlin, 'İslamla savaşmıyoruz'
İsrail, tony blair, reuven rivlin, Dış Politika Haberleri,

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Cumhurbaşkanlığı rezidansında Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Blair'i her zaman bir dost olarak gördüğünü belirten Rivlin, "Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi İsrail'in İslam'la savaşı söz konusu olmadığı gibi böyle bir niyeti de yoktur. Burası bizim anavatanımız, Yahudilerin ve burada doğan herkesin anavatanı" ifadesini kullandı. Rivlin, Gazze'nin yeniden inşası konusunda da "Gazze'nin yeniden inşası sadece İsrail'in değil tüm bölgenin çıkarınadır. Eğer Hamas tarafından esir alınmasalardı, Gazzeliler dünyanın refah seviyesi en yüksek halklarından biri haline gelebilirdi" dedi.

Blair de Rivlin'le cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk kez görüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geçen aylarda "ülkenin yaşadığı zor zamanlarda sarf ettiği yapıcı sözlerden" dolayı Rivlin'i tebrik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...