Tgrt Haber
18 Mart 2022 14:46 - Güncelleme : 18 Mart 2022 15:04

Rusya nükleer silahları devreye sokacak: ABD'den çarpıcı rapor

Ukrayna'ya saldırılarından vazgeçmeyen Rusya ile ilgili ABD istihbaratından çok çarpıcı bir rapor geldi. 67 sayfalık raporda işgalin uzaması durumundan Vladimir Putin'in nükleer silahı devreye sokacağı belirtildi.

Rusya nükleer silahları devreye sokacak: ABD'den çarpıcı rapor

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 23. günüde sürerken ABD’den çok çarpıcı bir rapor geldi. ABD Savunma Bakanlığı İstihbarat Ajansı Direktörü Scott Berrirer’ın açıklamaları dünya basınında geniş yankı buldu.

Scott Berrirer yaptığı açıklamada, Rusya ordusunun Ukrayna'daki direnişi kıramaması durumunda gizli plan devreye sokularak Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah kullanma tehdidinde bulunabileceğini belirtti.

RUS ORDUSUNUN GÜCÜ AZALACAK

Bloomberg'in aktardığına göre, ABD Savunma Bakanlığı İstihbarat Ajansı Direktörü Berrier’in 67 sayfalık raporunda işgalin uzaması durumunda Rus ordusunun insan ve modern gücünün erimeye başlayacağını ve yaptırımların ekonomi üzerindeki etkisinin daha da hissedileceğini söyledi.

“NÜKLEER SİLAH KULLANACAK”

Berrier, Rus ordusunun gücünün azalmasıyla Putin’in nükleer silahlara başvura bileceğini belirterek, "Bu savaş ve onun sonuçları Rusya'nın konvansiyonel gücünü yavaşça zayıflattıkça yüksek ihtimalle Rusya, hem içerideki hem dışarıdaki gözlere güç göstermek için nükleer caydırıcılığa sırtını dayayacak" açıklamasında bulundu.

ALARM SEVİYESİNİ YÜKSELTMİŞTİ

Raporda savaşın ve ekonomik yaptırımların Rusya'nın hassas güdümlü füze üretme kapasitesini de olumsuz etkileyeceği belirtildi. Putin, geçen haftalarda nükleer silah alarm seviyesini yükselttiğini açıklamıştı.

''DİPLOMATİK ÇABALARLA TERS DÜŞÜYOR''

Rus askerlerin bölgede ilerlemesi yavaşlarken müzakerelerden henüz savaşa dair topyekûn ateşkes çıkmadı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, iki ülke arasındaki barış görüşmelerinden pek de umutlu olmadığını söyledi.

Putin’in Rusya’nın işgalini durdurmak gibi bir adımına dair işaret olmadığını dile getiren Blinken, “Oturduğum yerden her iki tarafın da gerilimi azaltmak için iyi niyetli olması diplomasi için gerekli. Her gün Rusya’nın attığı adımlar, kelimenin tam anlamıyla her günün her dakikası atılan adımlar savaşı sonlandırmak için ciddi diplomatik çabalarla ters düşüyor” dedi. Blinken, Putin’in sonraki hamleleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Blinken, “Rusya’nın sonraki adımda ne yapacağına dair sağlam bir fikrimiz de var. Biz Moskova’nın kimyasal silah kullanacağı ve haksız bir şekilde Ukrayna’yı suçlayarak saldırıları meşru kılmaya çalışacağına inanıyoruz” ifadesini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...