Tgrt Haber
24 Şubat 2016 15:20

Rusya'dan kritik Suriye açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'de 'A Planı'na, yani bu haftasonu başlaması planlanan ateşkesle ilgili anlaşmaya odaklandıklarını söyledi.

Rusya'dan kritik Suriye açıklaması
rusya,Dmitriy Peskov,

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'de 'A Planı'na, yani bu haftasonu başlaması planlanan ateşkesle ilgili anlaşmaya odaklandıklarını söyledi.
 Peskov'a düzenlediği basın toplantısında ABD'nin Suriye'yle ilgili 'yedek planları' soruldu. Nitekim daha önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry haftasonu başlaması planlanan ateşkesin işe yaramaması halinde Suriye'nin bölünmesinin de parçası olduğu bir 'B Planı'na geçilebileceğini söylemişti.
Peskov soru karşısında, "Biz şu anda 'A Planı'na odaklanıyoruz. İki ülkenin (Rusya ve ABD) başkanlarının önceki günlerde formüle ettiği planın gerçekleşmesi bizim önceliğimiz" ifadelerini kullandı.
 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama, hafta başında yaptıkları telefon görüşmesinin ardından, Suriye'de 27 Şubat'ta ateşkesin başlayabilmesi için birlikte çalışma kararı aldıklarını duyurmuştu.
 RUSYA VE ABD ARASINDA KARŞILIKLI GÜVEN GÜÇLENİYOR'
 Diğer taraftan Peskov, Suriye kriziyle ilgili ortak çabalarının Moskova ve Washington'ın ilişkilerini iyileştirip iyileştiremeyeceği sorusuna da, "Ortak eylemlerimizin Moskova ve Washington arasındaki karşılıklı güveni güçlendirdiğini söyleyebiliriz. Ama önemli olan Suriye'deki çatışmaların son bulması" yanıtını verdi.
 
'MOSKOVA VE ŞAM'IN POZİSYONU BİRBİRİNE YAKIN'
 
Peskov bir diğer soru karşısında da Suriye krizinin çözümü konusunda Moskova ve Şam'ın benzer pozisyonlara sahip olduğunu ancak bu pozisyonların 'birbirinin aynısı' olmadığını belirtti.
 
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...