Tgrt Haber
03 Mart 2014 16:00

Schulz, 'Çatışmayı önlemek için Rusya ile konuşmalıyız'

Martin Schulz, askeri bir çatışmayı önlemek için Rusya ile konuşmayı denenmesi gerektiğini söyledi.

Schulz, 'Çatışmayı önlemek için Rusya ile konuşmalıyız'
kırım'daki gerginliğin düşürülmesi, kırım'daki olaylar, kırım'daki olaylar için çaba,

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Kırım'daki gerginliğin düşürülmesinde diplomatik çözüm çabalarına ağırlık verilmesini gerektiğini belirterek, "Askeri bir çatışmayı önlemek için Rusya ile konuşmayı denememiz gerekiyor" dedi. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa siyaset ve kültür dünyasını bir araya getiren "Berlin Konferansı 2014" etkinliğinde gazetecilerin Ukrayna'daki gelişmeler hakkında sorularını yanıtladı. Rusya yönetiminin müdahalesi konusundaki sorular üzerine, Schulz,  "Rusya uluslararası hukuku ihlal etmiştir. Bu çok açık" dedi. Bununla birlikte diplomatik çözüm çabalarının sürdürülmesi gerektiğini kaydeden Schulz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Askeri bir çatışmayı önlemek için Rusya ile konuşmayı denememiz gerekiyor. Oluşturulması düşünülen araştırma heyeti ve temas gurubunun başarılı olacağının bir garantisi yok. Ancak diyaloğu sağlayabilecek bir yol bulmamız gerekiyor. Birbirleriyle konuşanlar, birbirlerine ateş etmezler. Bu temel prensip bugün de geçerli. Kesinlikle bu yönde bir adım atmak gerekli." "Savaş tehlikesi görüyor musunuz?" sorusuna Schulz, "Çok dikkatli konuşmamız, kelimelerimizi çok dikkatli seçmemiz gerekli. Durum çok gergin" yanıtını verdi. Ukrayna ve Kırım gerilimi konusunda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesinde kurulması planlanan araştırma heyeti ve temas gurubunun önemine işaret eden Schulz,  şöyle devam etti:
"Askeri birliklerin sınır bölgesine gelmesi çok ciddi bir durum. Yeniden şu ilkeyi hatırlatmak istiyorum. Birbirleriyle konuşanlar, birbirlerine ateş etmezler. Şu anda yanıt bekleyen soru şu: Kırım konusunu konuşabilme, Ukrayna'daki Rus azınlığın durumunu konuşabilme imkanımız var mı? Şu anda diplomasiye öncelik vermemiz gerekiyor. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bu tür sorunların çözümü için var. Zamanı iyi değerlendirmek gerekiyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...